Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parov Stelar – TROUBLE (feat. Nikki Williams)

Marcus Füreder, wellicht beter bekend onder artiestennaam Parov Stelar, gaat daarnaast al enkele jaren door het leven als ‘Godfather van de electro swing’. Tenten afsluiten op enkele van de grootste festivals van Europa en daarbuiten is dan ook toevallig één van zijn specialiteiten. Zijn liveshows worden gekenmerkt door een groot aantal livemuzikanten, die over een impressionant assortiment aan instrumenten beschikken, en een straffe zangeres die als geen ander een publiek naar haar pijpen kan laten dansen. De Oostenrijker weet nu en dan zijn horizon te verruimen, en daar heeft hij nu zangeres Nikki Williams voor onder de arm genomen.

De combo Parov Stelar en de Zuid-Afrikaanse zangeres doet even de wenkbrauwen fronsen, en dat doet de single ook. De ‘sound’ waar Nikki Williams voor bekend staat, is immers die van zielloze EDM, zo dat genre waarvan je hoopt dat het op een dag met uitsterven bedreigd zal zijn. Helaas helt de symbiose irritant veel naar haar richting, en zijn er heel weinig elementen die doen vermoeden dat dit nummer er wel eens een van Parov Stelar zou kunnen zijn. Füreder wil duidelijk zijn sound verruimen, wat we al leerden uit eerder uitgebrachte singles. Jammer maar helaas kiest hij in zijn zoektocht naar vernieuwing voor een pad waarop je onmogelijk vernieuwing kan tegenkomen.

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles 347aidan - "TROUBLE" & "MEMORIES!"

Met amper zeventien jaar veroverde hij heel TikTok met zijn catchy “Dancing in My Room“, maar 347aidan is geen eendagsvlieg. De Canadees…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Holy Motors - "Trouble"

Het zit snor bij de vierkoppige groep Holy Motors uit Estland. Na het verrassende succes van hun eerste langspeler Slow Sundown, waarmee…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parov Stelar – “Pink Dragon”

Parov Stelar: de Oostenrijkse dj die ‘oud’ en ‘nieuw’ samenbrengt onder de noemer electroswing is terug met nieuw werk. De veertiger mixt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.