Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Oscar – “Go”

De afgelopen maanden trakteerde Oscar ons op een tweetal nieuwe nummers na een stilte van bijna twee jaar. De Londenaar heeft echter van de tijd gebruik gemaakt om wat aan zijn sound te werken en dat is duidelijk te horen op zijn nieuw materiaal. Op zijn debuutplaat Cut & Paste uit 2016 stond de gitaar nog primair in het geluid van Oscar, maar dat wisselde hij in voor een meer elektronische sound. Vandaag loste Oscar in ieder geval zijn nieuwe single “Go” waarop zijn soundevolutie nog eens duidelijk hoorbaar is.

Van een fijne indiesound is er niet meer veel over op “Go”, maar we krijgen wel een op hiphop gebaseerde track te horen. De lome beat kunnen we in ieder geval appreciëren evenals zijn met autotune bewerkte stem die lekker binnenkomt. “Go” heeft bovendien een chille vibe meegekregen die ons een nieuw facet van Oscar’s talent doet ontdekken. Enerzijds vinden we het natuurlijk jammer dat Oscar afstand neemt van zijn leuke indiesound, maar we moeten ook toegeven dat zijn nieuwe sound ook wel iets heeft. Wanneer we een nieuwe plaat mogen verwachten, is nog onduidelijk, maar daar zal weldra verandering in komen.

Facebook

16 november 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief