Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Baby Rose – “Go” & “Fight Club” (feat. Georgia Anne Muldrow)

Nadat Baby Rose in 2017 een mixtape uitbracht, kon ze al snel op aandacht van grotere artiesten zoals Kehlani en J. Cole rekenen. Het leverde de Amerikaanse zangeres ook een paar samenwerkingen op, zoals onder andere “Self Love” met Ari Lennox en Bas. In 2019 was het dan eindelijk zover, Baby Rose bracht haar eigen debuutalbum To Myself uit. Haar muziek kan het best worden omschreven als soulpop in combinatie met r&b. Dat ze met haar muziek opvalt is duidelijk, want ze mocht al een nummer maken voor de HBO-serie Insecure. Volgens de geruchtenmolen komt er binnenkort een nieuw nieuw groot project aan, waar ze nu al twee singles van laat horen.

Beginnen doen we met “Go”, een nummer dat eigenlijk al dateert van 2021, maar nu pas te horen is via alle streamingsdiensten. De single opent met een zwoele beat en weet ons meteen mee te krijgen met de vibe van Baby Rose. Haar stem klinkt toch wel speciaal en we kunnen begrijpen dat haar naam en soulpop vaak in een zin worden genoemd. “Go” heeft iets hypnotiserends en rustgevends, maar toch is er veel aan de hand gedurende die drie minuten. Zo kunnen we zweren dat we op een bepaald moment bellen horen poppen. Eindigen doet de Amerikaanse zangeres met een iets duisterder en bijna sinister deuntje. “Fight Club” toont een heel andere kant van Baby Rose. Deze samenwerking met Georgia Anne Muldrow is een leuk concept: het nummer vormt een dialoog tussen de persoon (Baby Rose) en haar geweten (Muldrow), waarin ze bespreken dat het tijd is om iets los te laten. Origineel, maar de uitwerking ervan is toch wel een beetje teleurstellend. De effecten op de stem van Baby Rose zijn overbodig, want wij vinden haar het mooist klinken zonder bewerkingen. Ook is de beat minder hypnotiserend dan bij “Go” te horen was. Niettemin blijft het wel een gezellige single om op de achtergrond te horen. Wij hopen naar de toekomst toe vooral meer van dat eerste te horen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #41

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Acid – “Go, Acid!” (feat. Joost & Apson)

Nathan Vandergunst, beter bekend onder zijn pseudoniem Acid, is al sinds 2013 een van de grootste Vlaamse YouTubers. De jongeman uit Blankenberge…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Black Keys - "Go"

Al een tijdje van onze radar verdwenen, maar nu zijn ze helemaal terug met de singles “Lo/Hi” en “Eagle Birds”. Op 28…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.