Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single High Inquisitor Woe – “Beyond Visible Light”

High Inquisitor Woe is een Limburgse band die reeds sinds eind 2014 bestaat. Het doel was om een ​​muzikaal bloedbad van traditionele doom en andere zware genres te maken. In 2015 resulteerde dit in een Liquid Times, een ep met drie nummers. Na deze ep had High Inquisitor Woe meer leden nodig om live te kunnen optreden. Pas in 2018 kwam er eindelijk een vaste bezetting. Het is met deze nieuwe line-up dat de band hun aankomende release begon op te nemen. Dit nieuwe album zal beschikken over een meer gedefinieerd geluid, meer songs, nieuwe sferen, … Bands als Black Sabbath, Sleep, Candlemass, Saint Vitus, … passeren hier geregeld de revue.

“Beyond Visible Light” duurt meer dan zeven minuten en het trage tempo overheerst dit nummer. Het nummer nodigt uit om dit in de donkerste kamer te beluisteren, en nog het liefst zo luid mogelijk. Enkel dan komt dit nummer tot zijn recht. Je kan door het specifieke trage tempo ook onmogelijk blijven stilstaan. Je hoofd begint automatisch ritmisch mee te knikken. Je grijpt automatisch naar je luchtgitaren en wou dat je de tekst volledig van buiten kent. Special credits voor de stem die hier laat horen dat het genre absoluut niet dood is en hier in de stille Kempen misschien wel wordt herboren. Het nummer begint akoestisch met een leuk riedeltje van één minuut, en eigenlijk drijft het volledige nummer op deze riff, die later vol distortion wordt verder gezet. De stem laat ook meteen horen dat het bereik enorm hoog ligt. Geen geschreeuw, maar een cleane stem die een aantal octaven kan verschuiven. Het nummer kabbelt zo stilletjes verder en laat je achter met een hongerig gevoel naar meer.

Een traag, doomnummer. Iets wat welgekomen is in deze vluchtige maatschappij. En misschien wordt dit genre wel op het juiste moment aangesproken. De release van deze full length gaat ergens in januari 2019 plaats vinden, met kort daarna een nog te bepalen releaseshow in februari. De voelsprieten zijn serieus gekieteld!

Facebook

16 november 2018

About Author

Wouter Vandeweyer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief