Features

Drie tips voor Scratch The Surface

Je zou bijna zeggen dat de zomer terug begint, want na het indoor festival Sonic City Festival, zetten we op 24 november opnieuw onze schouders onder een ontdekkingsfestival. Scratch The Surface brengt opkomend  Belgisch talent samen in Kavka. In het Antwerpse jeugdcentrum zullen onder andere Tubelight, Rumours, Pavlove, Sunflower en Sun Gods op twee verschillende podia te zien zijn. Deze drie acts raden wij alvast aan:

Teen Creeps

We zijn al een tijdje fan van Teen Creeps. De Gentse band maakt toegankelijke punk met distortion en fuzzy gitaren die net luid genoeg zijn. De songs hebben meer body dan een doordeweekse indierockhit en de teksten zijn eerlijk. Geen wonder dat het Gentse trio bij producer Rory Atwell (Veronica Falls, Yuck, The Vaccines) terecht kon voor hun debuutalbum BirthmarksDat blies ons bovendien behoorlijk van onze sokken. Zeker een aanrader voor wie af en toe van het harde genre houdt of voor rockers die even willen mijmeren.

ILA

Toen we samen met Indiestyle en Luminous Dash de openingsact van dit fijne festival mochten kiezen, ging onze voorkeur uit naar ILA. De Limburgse singer-songwriter met Turkse roots heeft een uniek stemgeluid en doet het helemaal alleen. Ze kan haar vrouwtje staan op het podium, waar ze de ene moment breekbaar en de andere moment ijzersterk klink. Wij garanderen je nu al kippenvel, deze jongedame is dé te ontdekken act op Scratch The Surface.

Rumours

Wie Rumours op 11 november heeft gemist op ons eigen gecureerde podium tijdens Sonic City, kan voor een herkansing gaan want de Gentse band komt ook naar Scratch The Surface. Ze houden van donkere nineties synths en een mysterieuze sfeer neer te zetten. De uitzonderlijke stem van frontvrouw Hannah Vandenbussche maakt het spektakel af. Wie onze recensie van enkele weken geleden niet gelooft, kan het wonder nu met eigen aanschouwen in Antwerpen.

Scratch The Surface vindt plaats in JC Kavka te Antwerpen op 24 november. Wij mogen duotickets weggeven. Wat moet je doen. Stuur een mail naar wedstrijd@dansendeberen.be met het antwoord op de vraag: Hoe kwam Rumours op de naam van hun debuutalbum Megamix? Het antwoord vind je op onze site!

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Teen Creeps: 'Over het algemeen wordt er minder geroepen'

Het Gentse Teen Creeps steekt de gitaarmuziek van de jaren negentig in een nieuw jasje en vulde met debuut Birthmarks menig jeugdhuis…
AlbumsRecensies

Teen Creeps – Forever (★★★★): Nog altijd jaren negentig, nog altijd goed

Het Gentse Teen Creeps deed er eventjes over om op gang te komen. Debuutrelease EP uit 2014 kwam in eigen beheer uit;…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2020

Nadat we jullie eerder al 25 fantastische Belgische albums van afgelopen jaar voorstelden, gaan we nu op zoek naar 30 heerlijke singles…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.