Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Hozier – “Movement”

Twee maanden geleden was er plots een nieuwe ep van Hozier. De man die harten wist te veroveren met “Take Me To Church” deed het plots heel wat soulvoller en haalde er zelfs een gospel koor bij. Zo wist Nina Cried Power ons ook te overtuigen, de titeltrack bleek meteen ook de sterkste song van de hele ep. Hozier kondigde ook een tour aan die hem morgen naar het Koninklijk Circus brengt, maar het was wachten op meer werk. En dat komt er vandaag in de vorm van “Movement”, een song waar we niet meteen bij gaan bewegen, maar die wel op de emoties inspeelt. Begin volgend jaar zou zijn nieuw album in de rekken moeten liggen.

“Movement” heeft weer die typische Hozier vibe dat vooral focust op zijn sterke stem. Maar het duurt wel heel lang vooraleer er effectief iets gebeurt in het nummer. De orgel blijft te rustig en we worden al snel een klein beetje verveeld door de song. Gelukkig is de explosie iets waar we naar kunnen uitkijken en eens die er komt, weet je wel dat het goed komt. Ook daar weer die subtiele gospel vibes, maar het mist allemaal net iets meer body om ons helemaal omver te blazen. Leuk nummer, dat zeker, maar zeker niet zijn beste werk.

14 november 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief