Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hozier – “Movement”

Twee maanden geleden was er plots een nieuwe ep van Hozier. De man die harten wist te veroveren met “Take Me To Church” deed het plots heel wat soulvoller en haalde er zelfs een gospel koor bij. Zo wist Nina Cried Power ons ook te overtuigen, de titeltrack bleek meteen ook de sterkste song van de hele ep. Hozier kondigde ook een tour aan die hem morgen naar het Koninklijk Circus brengt, maar het was wachten op meer werk. En dat komt er vandaag in de vorm van “Movement”, een song waar we niet meteen bij gaan bewegen, maar die wel op de emoties inspeelt. Begin volgend jaar zou zijn nieuw album in de rekken moeten liggen.

“Movement” heeft weer die typische Hozier vibe dat vooral focust op zijn sterke stem. Maar het duurt wel heel lang vooraleer er effectief iets gebeurt in het nummer. De orgel blijft te rustig en we worden al snel een klein beetje verveeld door de song. Gelukkig is de explosie iets waar we naar kunnen uitkijken en eens die er komt, weet je wel dat het goed komt. Ook daar weer die subtiele gospel vibes, maar het mist allemaal net iets meer body om ons helemaal omver te blazen. Leuk nummer, dat zeker, maar zeker niet zijn beste werk.

3552 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hozier - "Francesca"

De fans van Hozier hebben lang moeten wachten, maar het werd inmiddels bevestigd: de derde langspeelplaat Unreal Unearth, die al meer dan…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single David Kushner - "Daylight"

Wie nog nooit op TikTok heeft gescrold, hoorde hoogstwaarschijnlijk ook nog nooit de naam David Kushner. Voor de anderen onder ons was…
AlbumsRecensies

Hozier - Eat Your Young (★★½): Verzadiging van korte duur

Het is inmiddels al bijna een decennium geleden dat we Hozier leerden kennen met zijn hit “Take Me To Church“. Sindsdien lijkt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.