Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Smashing Pumpkins – “Knights Of Malta”

Volgende week brengt The Smashing Pumpkins een eerste plaat in achttien (!) jaar uit met de originele leden Billy Corgan, James Iha en Jimmy Chamberlin bij elkaar. De onmogelijk te onthouden titel van dat album is Shiny and Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun en daaruit kregen we al twee potige singles te horen. Het stevige “Solara” en het al even ruige “Silvery Sometimes (Ghosts)“. Het kan natuurlijk niet stevig blijven, en vandaag krijgen we met “Knights Of Malta” (niet te verwarren met “Knights Of Cydonia”) een iets rustigere versie van de band te horen.

Een ‘woowoowooo’ is hetgeen meteen in je hoofd blijft hangen na het nummer. Het is niet dat de lyrics niet zo memorabel zijn, die bepaalde klank komt gewoon heel vaak terug in de song. Natuurlijk is het Corgan die tijdens de strofes het initiatief neemt, maar met strijkers en zelfs een bescheiden koortje krijgen we een heel atypisch Smashing Pumpkins te horen. Niet dat het slecht is, maar wij verwachten toch iets meer ballen van deze iconen. Desalniettemin weet “Knights Of Malta” ons wel te boeien door een gitaarsolo, een viool en natuurlijk een heel rustig, maar gezellig sfeertje.

7 november 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief