banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Prophets of Rage – “The Ballot or the Bullet”

De erfenis die Rage Aganist the Machine achterlaat, gaat verder onder de naam Prophets of Rage. Met B-Real van Cypress Hill, DJ Lord en Chuck D van Public Enemy en gitarist Tom Morello, bassist Tim Commerford en drummer Brad Wilk van Rage Against the Machine mag je gerust spreken van een ‘supergroep’. Dit is de 2e single na “Heart Afire”. En deze single ligt in het verlengde van wat je mag verwachten. Goed gitaarspel, een goed drumspel en hip-hop on da vocals. En toch is het, zoals de beschrijving laat verwachten, zeker geen nu-metal.

De single start met een deel van de speech ‘the ballot or the bullet’ van Malcolm X. Deze speech gaat over het toe-eigenen van stemrecht. Er werd alles aan gedaan om de Afro-Amerikaanse bevolking niet te laten stemmen. De speech is van 1964, maar is helaas nu nog steeds geldend. Tot zover de tekstuele inhoud van de single, waar ze gelukkig nog steeds veel aandacht aan spenderen. “The Ballot or the Bullet” gaat verder met rustig opbouwende hip-hop. Tijdens het refrein worden de gitaren losgelaten. Halverwege het nummer zit er een leuke bridge in die zorgt voor een onderbreking die heel goed uitpakt. Uiteindelijk vervolgt het nummer in het refrein met een stevigere uithaal met gitaren en drums waarin je Rage Against The Machine (de vergelijking die niemand wil maken) goed herkend.

Een uitstekende single die laat vermoeden dat het volgende album in het verlengde ligt van wat je mag verwachten van deze band. Politieke teksten met een stevige ritmesectie is de formule waar ze aan vast houden. En hopelijk blijven ze dat doen. Meer info over de releasedatum en komende optredens zijn er nog niet.

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Prophets Of Rage - "Pop Goes The Weapon"

Prophets Of Rage, de naam op zich straalt iets agressiefs en revolterends uit, maar wie ze ooit live aan het werk zag…
LiveRecensies

Pukkelpop 2019 (Dag 4): Volksverhuizingen allerhande

De laatste dag van Pukkelpop was er een waarop de zware gitaren de Main Stage overnamen naast het jonge geweld van Billie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Prophets Of Rage - "Made With Hate"

Rage Against The Machine, Public Enemy en Cypress Hill vormen samen het krachtcollectief Prophets Of Rage. De groep, waarbij alle leden van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.