Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Stadswacht – “Als ik Zwijg”

Nederlandstalige muziek is altijd wat onderschat geweest. Naast het grote succes van Clouseau en Bart Peeters, kwamen er lange tijd weinig frisse Nederlandstalige acts op de proppen. Gelukkig zorgden de succesverhalen van acts als Het Zesde Metaal en vooral Bazart ervoor dat veel jonge bands opnieuw hun moedertaal omarmden. Het Leuvense collectief Stadswacht is daar ééntje van. Het gezelschap maakte geruime tijd aangename kleinkunst, maar brengt nu met “Als Ik Zwijg” een geweldig poprock-nummer uit.

Dat er wat te gebeuren stond, konden we al afleiden uit de cryptische, maar prikkelende posts op de Facebook-pagina van Stadswacht. Dat “Als Ik Zwijg” zo’n sterke klepper ging worden, dat hadden we evenwel niet zien aankomen. Denk de aanstekelijkheid van Bazart-teksten, uitgevoerd door de sterke zangpartij van Jef Dijckmans en met een mooie, sterk uitgewerkte instrumentale basis. Niets te trendy of te elektronisch, wel een warme begeleiding waarin elk instrument op het gepaste moment een prominente rol krijgt. Het mooiste kernmerk van het nummer is de kracht die erin schuilt, zonder te roepen of hun instrumenten overstuur te laten gaan. Exact wat ook een gelauwerde groep als Het Zesde Metaal weet klaar te spelen. Sterk dat ook Stadswacht dit niveau bewijst aan te kunnen. De Nederlandstalige vonken spatten er als het ware van af en het zou ons niet verbazen mocht dit nummer zich als een lopend vuurtje gaan verspreiden. De bijhorende clip mag er bovendien ook meer dan wezen!

Facebook

 

129 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Paaspop (dag 3): Goeie sfeer met goed weer

Een van de verborgen parels in de festivalcultuur is zeker Paaspop. Wanneer je de naam bij ons in België laat vallen, zal…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nieuwe namen voor Lokerse Feesten, Live is Live en Rock Zottegem!

Er verscheen deze ochtend heel wat festivalnieuws in Vlaanderen dus combineren we dat even in één artikel. Een paar dagen nadat Kings…
InstagramLiveRecensies

Bazart @ Lotto Arena: Nederlandstalig feest met gemiste kansen

Optredens in de Lotto Arena, het is sinds vorig jaar iets speciaals geworden. Bazart speelt deze week twee keer in de grote…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.