Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The C.I.A. – “Pleasure Seeker”

Zes albums, dat zal er (hoogstwaarschijnlijk) op de teller staan van Ty Segall voor 2018. Het begon in januari met Freedoms Goblin, evolueerde in een samenwerking met White Fence naar een hardcore plaat met GØGGS en afgelopen vrijdag ook nog een coverplaat. Tussendoor bracht hij met Orange Rainbow ook nog een gelimiteerde cassette uit, en nu kondigt hij alweer een nieuwe plaat aan. Dit keer onder de naam The C.I.A., een project met zijn vrouw Denée Segall als zangeres, Emmett Kelly van The Cairo Gang als bassist en R.E. Carlos op de drums. Er verscheen al een cassette eerder dit jaar van het project, maar in december krijgen we een full album volledig geproducet door Ty himself. Met “Pleasure Seeker” krijgen we al een idee hoe dat kan klinken.

Het is eens wat anders tegenwoordig, een nummer van Ty Segall zonder overbodige fuzz of psychedelica vibes. “Pleasure Seeker” is een vuil punknummer waarin vooral de stem van Denée centraal staat. Het doet wat denken aan dat andere nummer van Ty, “Meaning”, waarop ze ook zong. Hier is het weliswaar allemaal iets rustiger, tot er een vettige baslijn wordt geopend en Denée haar strot opentrekt. Het klinkt best minimalistisch, door de zachte percussie, en wachten op een uithaal is verloren moeite. Toch maakt het ons nieuwsgierig naar de rest van de plaat, want met Ty Segall in de band zit je altijd goed.

3179 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ty Segall - Harmonizer (★★★★): Ty beukt zoals Ty beuken kan

We hebben Ty Segall ooit de prins van de garagerock genoemd, maar na ons oor twee jaar geleden te luisteren gelegd te…
Muzieknieuwtjes

Ty Segall kondigt nieuw album Harmonizer aan en brengt het meteen uit

Ty Segall is normaal een man die jaarlijks verschillende platen uitbrengt. Nu was het toch alweer twee jaar geleden dat hij solo…
AlbumsRecensies

Cory Hanson - Pale Horse Rider (★★★★): Smeulend kampvuur in een verlaten woestijn

Neen, Cory Hanson is geen broertje van de langharige nozems die in 1997 grote groepen van de wereldbevolking opvrolijkten met de oorwurm…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.