Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cass McCombs – “Sleeping Volcanoes”

Goed nieuws voor fans van Cass McCombs en tedere folkmuziek, want hij brengt op 8 februari zijn nieuwe plaat Tip of the Sphere uit. Zijn vorige plaat Mangy Love dateert al van 2016, en die kwam hij in datzelfde jaar ook voorstellen in Het Depot. Cass McCombs geldt als één van de meest underrated singer- songwriters, maar weet toch een resem grote namen te overtuigen van zijn kunnen, zoals Angel Olsen. Voor zijn nieuwste plaat werkte hij deze keer samen met niemand minder dan Sam Owens, die momenteel ook solo muziek uit brengt onder de naam Sam Evian. Zonet verscheen een eerste single van die nieuwe plaat, getiteld “Sleeping Volcanoes”.

Met een fijne gitaarintro begint “Sleeping Volcanoes” meteen zeer sfeervol, en bouwt het langzaam op naar een eerste strofe. Onverwacht komt er plots een tempowissel die het nummer in een andere richting weet te duwen, en die wat meer richting folk gaat. Cass McCombs gebruikt graag metaforen voor zijn nummers, en dat is ook op “Sleeping Volcanoes” het geval. De slapende vulkanen staan symbool voor de mensen die elkaar voorbij wandelen op straat, zonder te weten wat er in de andere schuilt. Het subtiel getokkel op de gitaar zorgt bovendien voor een warm gevoel op deze grijze dag. Op “Sleeping Volcanoes” horen we met andere woorden Cass McCombs op zijn best.

Op woensdag 14 november speelt Cass McCombs in de Zwerver in Leffinge.

Facebook

Tip of the Sphere

  1. I Followed the River South To What
  2. The Great Pixley Train Robbery
  3. Estrella
  4. Absentee
  5. Real Life
  6. Sleeping Volcanoes
  7. Sidewalk Bop After Suicide
  8. Prayer For Another Day
  9. American Canyon Sutra
  10. Trying Up Loose Ends
  11. Rounder
2029 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tomberlin – “happy accident”

Sarah Beth Tomberlin, een Amerikaanse indiefolkrock songwriter die onder haar achternaam optreedt, kondigde zonet haar nieuwe album i don’t know who needs…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cass McCombs - "The Wine of Lebanon"

Het is nog maar een jaar geleden dat Canadese dromer, poëet en troubadour Cass McCombs zijn laatste album Tip Of The Sphere…
AlbumsRecensies

Cass Mccombs - Tip of the Sphere (★★★★): Zee van regenboogpastelkleuren

In 2016 bracht Californian singer-songwriter Cass McCombs Magny Love uit, een album waarbij hij het tot in Ellen DeGeneres’ zetel schopte in diens zelfgenoemde talkshow….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.