banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps – “ANTI-SOCIAL”

While She Sleeps schreef met You Are We misschien wel een van de beste albums van 2017. Hun bekende geluid van stevige beats, snedige breakdowns en de afwisseling clean vocals met screams werkt aanstekelijk voor al wie van de hardere genres houdt. Na vier langspelers, waarvan het niveau album na album een trapje steeg, werd vorige week geteased naar wat een mogelijke opvolger zou kunnen zijn. De viral marketingcampagne die werd gevoerd, was opvallend: twee verklede personen deelden afgelopen weekend in Sheffield en Londen USB-sticks uit aan wie daarnaar vroeg. Op die sticks stond een audiobestand van ongeveer twee minuten met een deel van de nieuwe single die uitgebracht zou worden. Door de schaarste aan USB-sticks en informatie, ging het bestand snel viraal. Op zondagavond werd “ANTI-SOCIAL” via de traditionele media de wereld ingestuurd.

“ANTI-SOCIAL” is een song die herkenbaar klinkt. Eerst en vooral omdat het een typisch While She Sleeps nummer is: rechttoe rechtaan metalcore, waar de focus ligt op stevige basdrumpartijen, schreeuwende gitaren en meezingbare zanglijnen. Ten tweede omdat bepaalde tempowissels best wat weghebben van Slipknot, die onlangs trouwens werden aangekondigd als headliner voor Graspop 2019. De lyrics zijn, samen met de videoclip, naar goede gewoonte weer flink maatschappijkritisch en komen right in the face aan. Deze keer wordt de onverschilligheid die in de moderne maatschappij heerst door Lawrence Taylor en zijn Sleeps bros bezongen. Geen stijlbreuk, maar met voldoende oog voor vernieuwing dus. Dan kan je volgens ons nooit over een slechte single spreken.

While She Sleeps brengt op 1 maart 2019 hun nieuwe album SO WHAT? uit. Enkele dagen voor de release, op zondag 24 februari, mogen ze zich bewijzen in Zappa, waar ze met Stray From The Path en Landmvrks het podium delen. Tickets gaan vanaf 2 november in verkoop.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

killthelogo - Reset (★★★½): F*ck het systeem, het tij kan nog keren

Vanwege de recente releases van Korn, Slipknot en Limp Bizkit lijkt het of we teruggekatapulteerd worden naar het jaar 2002. Uit de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single killthelogo - "Buy More Sh!t"

Hoewel killthelogo een recent opgerichte band is, schrijven we hier niet over een stel jonge veulens. Frontman Daniel Mies en gitarist Niko…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Slipknot - "The Chapeltown Rag"

Het lijkt alsof het gisteren was dat Slipknot in 2019 een van hun beste platen, We Are Not Your Kind, op de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.