Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects – “Modern Misery”

Op 9 november verschijnt de achtste studioplaat Holy Hell van de Britse metalcore band Architects, een plaat waarop vele fans van het zwaarder werk op zitten te wachten. Na de dood van hun songschrijver en gitarist Tom Searle was de toekomst van Architects even ongewis, maar het vijftal trok zich niet terug en koos ervoor om verder te gaan. Een moedige keuze die hen heel wat bijval opleverde en de band met hun fans versterkte. Van Holy Hell werden al drie nummers uitgebracht waarvan recent nog “Royal Beggars” en met “Modern Misery” krijgen we nu een laatste voorsmaakje van de plaat te horen.

De vorige nummers van Architects klonken allemaal nog vrij radiovriendelijk, maar op “Modern Misery” gaan ze weer wat meer in de richting waar ze begonnen waren. Al in het begin mag frontman Sam Carter de longen uit zijn lijf schreeuwen en krijgen we ook weer de gekende metalcore gitaren te horen. Naast alle bombast is er op “Modern Misery” ook weer plaats voor wat tedere noten die ze ook al in hun vorige nummers integreerden. Dat haalt bewust wat tempo uit “Modern Misery”, maar maakt het nummer nog een stukje intenser. Ook “Modern Misery” gaat door merg en been en maakt nu al duidelijk dat Holy Hell één van de mooiste eerbetonen zal zijn van het afgelopen jaar.

Architects zakt in het kader van de Holy Hell-tour op 11 januari naar de Lotto Arena in Antwerpen af en brengen ook Beartooth en Polaris mee.

Facebook

2027 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects - "Curse"

Dat Architects toegankelijker is dan ooit, bewees de groep afgelopen januari wel tijdens zijn passage in de Lotto Arena. Het concert van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air maakt met Architects laatste headliner bekend

Afgelopen maand voelde voor iedere Jera on Air-liefhebber aan als een zwart gat. Nadat in december bijna dagdagelijks nieuwe namen aan de…
InstagramLiveRecensies

Architects @ Lotto Arena: Overvloed aan toegankelijkheid

Architects in de Lotto Arena, dat is al even geleden. In 2019 was de Antwerpse poptempel voor het laatst het decor van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.