Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Architects – “Modern Misery”

Op 9 november verschijnt de achtste studioplaat Holy Hell van de Britse metalcore band Architects, een plaat waarop vele fans van het zwaarder werk op zitten te wachten. Na de dood van hun songschrijver en gitarist Tom Searle was de toekomst van Architects even ongewis, maar het vijftal trok zich niet terug en koos ervoor om verder te gaan. Een moedige keuze die hen heel wat bijval opleverde en de band met hun fans versterkte. Van Holy Hell werden al drie nummers uitgebracht waarvan recent nog “Royal Beggars” en met “Modern Misery” krijgen we nu een laatste voorsmaakje van de plaat te horen.

De vorige nummers van Architects klonken allemaal nog vrij radiovriendelijk, maar op “Modern Misery” gaan ze weer wat meer in de richting waar ze begonnen waren. Al in het begin mag frontman Sam Carter de longen uit zijn lijf schreeuwen en krijgen we ook weer de gekende metalcore gitaren te horen. Naast alle bombast is er op “Modern Misery” ook weer plaats voor wat tedere noten die ze ook al in hun vorige nummers integreerden. Dat haalt bewust wat tempo uit “Modern Misery”, maar maakt het nummer nog een stukje intenser. Ook “Modern Misery” gaat door merg en been en maakt nu al duidelijk dat Holy Hell één van de mooiste eerbetonen zal zijn van het afgelopen jaar.

Architects zakt in het kader van de Holy Hell-tour op 11 januari naar de Lotto Arena in Antwerpen af en brengen ook Beartooth en Polaris mee.

Facebook

29 oktober 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief