Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pretty Vicious – “Are You Entertained?”

Credits: Simon Sarin

We zagen hen onlangs aan het werk in Glasgow, daar sloten ze hun set met een fonkelnieuwe single af. Elk kind verdient een naam, dus werd dit nummer als “Are You Entertained?” boven het doopvont gehouden. Een vraag, die we ook na het beluisteren van deze studio-opname, luidkeels met “JA” beantwoorden.

Als je de track met één woord moet samenvatten, dan kom je uit op ‘gretig’. Een interne furie die begint te borrelen, tot het potje niet anders kan dan na ongeveer een minuut over te koken. Een echt intense, kortstondige bom ontploft er niet, maar de sfeer blijft wel intens gespannen tot het eind. Daar stellen ze ons zelf-overtuigd de retorische titelvraag. Single na single bewijst Pretty Vicious, ook live, dat rock niet dood is. Een kijkje onderin de videoclips op Youtube toont dat ook niet enkel wij hongerig zijn naar die debuutplaat, maar deze mag er stilletjes aan wel beginnen komen.

Facebook / Instagram / Website

130 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pretty Vicious - "Move"

Het mag godverdomme eens gaan gebeuren voor Pretty Vicious. Al enkele jaren namedroppen we ze bij vriend en muzikaal-aangelegde-vijand als ‘de next…
Nieuwe singles

Nieuwe single Pretty Vicious - "These Four Walls"

Ze zijn Brits, ze zijn jong en ze zijn wat ons betreft één van de weinige acts die nog oprechte, vuilklinkende rockmuziek maakt….
Filmpje van de week

Filmpje van de week 25 april - 1 mei 2016

Ook op een vrije dag maken wij tijd voor onze favoriete bezigheid van de week: videoclips checken. Deze week viel op dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.