Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single St. Grandson – “The Tide”

De Nieuwe Lichting van Studio Brussel was al voor een heleboel acts een springplank en ook voor het Gentse indie-project St. Grandson opende de winst heel wat deuren. De debuutsingle “You Will Find” werd na de winst door Studio Brussel tot een ‘Hotshot’ gekroond en ook het debuutalbum Wildfire kon op enthousiasme rekenen. Inmiddels stond St. Grandson al in de AB, op Pukkelpop en Eurosonic, maar ook een show in New York stond al in de agenda. Na al dat succes trok Benjamin Decloedt, het gezicht van St. Grandson, zich even terug om aan nieuw materiaal te werken, maar nu is hij dus helemaal terug.

“The Tide” is het eerste nieuwe werk van St. Grandson sinds 2017 en leidt meteen het nieuwe hoofdstuk rond het project in. De nieuwe single is een warm indiepop nummer met een zeer geslaagd refrein, waar de lichte snikjes in Decloedt zijn stem allesbehalve overbodig zijn. De warme en omarmende stem van Benjamin neemt je mee op een gezellige herfstwandeling en verliest zich niet in de mooie melodieën. Het nieuwe hoofdstuk van St. Grandson straalt geborgenheid en bombast uit en kan met zekerheid geslaagd genoemd worden.

1859 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
LiveRecensies

We Are Open (zaterdag) @ Trix: Belpop boven

Op dag twee van We Are Open maakten hiphop en elektronica plaats voor gitaren. Van de harde postpunk van Whispering Sons naar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Uma Chine - Screens

Uma Chine doet waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen bij de meeste onder ons. Maar achter deze mysterieuze bandnaam zitten zes muzikanten…
LiveRecensies

Kneistival 2017: Smooi, Sleuk, Sgratis!

Vorige week vertoefden we een weekje aan zee. Niet zomaar natuurlijk, want er was daar wel degelijk iets dansbaars te doen! We…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.