Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pizzagirl – “body part”

Pizzagirl is een opkomende DIY-artiest die met zijn 80’s geïnspireerde popmuziek heel wat nostalgici in zijn ban heeft kunnen trekken. Hij schrijft, speelt de muziek in en producet al zijn nummers in zijn bedroom studio aka the Beatzzeria en ook voor zijn geflipte videoclips doet hij steeds beroep op zijn beste maat. Dat levert niet alleen een eigenwijze sound op, maar ook heel wat aandacht van belangrijke spelers in de industrie zoals een Huw Stephens, Noisey en Highsnobity. Op 30 november zal zijn tweede ep season 2 verschijnen waarvan we eerder al “gymnasium” kregen. Vandaag is het de beurt aan voorsmaakje nummer twee “body part”.

“body part” klinkt iets donkerder dan “gymnasium”, maar naarmate de eerste strofe vordert, bouwt “body part” stilletjes aan op naar een aanstekelijk refrein. Pizzagirl haalt klaarblijkelijk evenzeer inspiratie bij grote namen uit de jaren tachtig en negentig zoals een Janet Jackon en zeer hoorbaar ook Phil Colins als ook van hedendaagse indiehelden zoals een Gus Dapperton. De mix zorgt voor een catchy gegeven dat moeilijk uit je hoofd te krijgen is en naarmate de luisterbeurten toenemen steeds plezanter wordt. Pizzagirl slaagt er opnieuw in om op zijn eigen wijze een leuk indienummer uit te brengen met “body part” dat zowel nostalgici als hedendaagse indieliefhebbers aanspreekt.

Facebook

1594 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Nasty Cherry - Season 2 (★★★½): Futuristische nostalgie

Ruim een jaar geleden kregen we de eerste single van Nasty Cherry te horen. “Win” was meteen een schot in de roos…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pizzagirl - "dennis"

Van het maken van muziek in je slaapkamer tot het worden van een gevierde newcomer met honderduizenden streams, het is een parcours…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pizzagirl - "gymnasium"

De uit Liverpool komende Liam Brown is momenteel goed op weg om een nieuwe hype te worden met zijn éénmansproject Pizzagirl. Zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.