Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Geppetto & the Whales — “Tall Leaves”

De Kempenaren van Geppetto & the Whales, actief sinds 2010, hebben er na een lange pauze die volgde op hun debuutplaat een verrassend druk jaar op zitten. In februari nog waren ze bezig met het opnemen van hun nieuwe plaat in het Amerikaanse Wisconsin, met producer Brian Joseph (Sufjan Stevens, Bon Iver), en deze zomer volgden optredens op Pukkelpop en Dranouter. In augustus kwamen ze op de proppen met het eerste nummer van die nieuwe plaat, “I Know Who You Were”.

Nu is er ook een tweede, en het heeft de naam “Tall Leaves” gekregen. Ook in deze song klinkt de band meer dromerig en ethereal, dan op hun eerder folky debuut, Heads of Woe; de invloed van Joseph is goed te horen. De stijl doet wat denken aan onder andere The War on Drugs en I Forget Where We Were van Ben Howard. Het nummer heeft echter een zeker karakter dat zorgt dat het er meteen uitspringt. In de strofes hoor je een aanstekelijke gitaarriff die ritmisch wat aan Robbing Millions doet denken. “Tall Leaves” vormt een logische progressie vanuit hun ouder materiaal, maar klinkt volwassener, en toont een interessant nieuw aspect van de sound van de groep.

De nieuwe plaat van Geppetto & the Whales werd Passages gedoopt, en verschijnt in januari. Hun show in de Ancienne Belgique van 23 oktober is helaas uitverkocht, maar in 2019 volgen shows in de Vooruit en de Roma.

Facebook / Website

22 oktober 2018

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief