Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Geppetto & the Whales — “Tall Leaves”

De Kempenaren van Geppetto & the Whales, actief sinds 2010, namen na het verschijnen van hun debuutplaat een lange pauze. Nu zijn ze echter helemaal terug, en ze hebben er een verrassend druk jaar op zitten. In februari bevonden ze zich nog in het Amerikaanse Wisconsin, waar met producer Brian Joseph (Sufjan Stevens, Bon Iver) een tweede plaat werd opgenomen. Deze zomer volgden optredens op Pukkelpop en Dranouter en kwam het sextet op de proppen met het eerste nummer van die nieuwe plaat, “I Know Who You Were”.

Nu is er ook een tweede, dat de naam “Tall Leaves” kreeg. Ook in deze song klinkt de band een stuk dromeriger en zweveriger dan op hun folky debuut, Heads of Woe. De stijl doet denken aan onder andere I Forget Where We Were van Ben Howard, al horen we bij de gitaarriff eerder landgenoten Robbing Millions. Het nummer heeft echter een zeker karakter dat zorgt dat het er meteen uit springt. “Tall Leaves” vormt een logische progressie vanuit hun ouder materiaal, maar klinkt volwassener, en toont een interessant nieuw aspect van het geluid van de groep.

De nieuwe plaat van Geppetto & the Whales werd Passages gedoopt en verschijnt in januari. Hun show in de Ancienne Belgique van 23 oktober is helaas uitverkocht, maar in 2019 volgen shows in de Vooruit en de Roma.

193 posts

About author
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle NIKAS - "Millipede"

De naam NIKAS zal naar alle waarschijnlijkheid nog geen belletje doen rinkelen. Hoewel songwriter Nikas Goossens in het verleden reeds z’n strepen…
InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single The Calicos - "Follow You Down"

Drie jaar na de oppergaai afgeschoten te hebben op de Humo’s Rock Rally (2018) is het wachten op het debuut van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Geppetto & The Whales - “Orion”

Geppetto & The Whales is momenteel bezig aan hun vierde album, na People of Galicove, Heads of Woe, en recent, in 2019…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.