Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me The Horizon – “Wonderful Life” (feat. Dani Filth)

Bring Me The Horizon is een band waar de moderne muziekliefhebber al even niet meer omheen kan. De band rond Oliver Sykes plaveit al jaren een nieuwe weg doorheen de sound van de hedendaagse hardere muziek. Op het in 2015 uitgebrachte That’s The Spirit nam de band wat gas terug en wisselde Sykes zijn raspende screams in voor een gepolijste zangstem. De hamvraag van vele fans was dan ook of de band de afslag richting de wereld van de popmuziek zou nemen of nog steeds de lijntjes van het hardere genre zou aflopen. Op het recent uitgebrachte “Mantra” werd al snel duidelijk dat Bring Me The Horizon verder experimenteert met hun toegankelijkere sound en we niet gauw terug moeten rekenen op old fashioned metalcore. Het is nog even afwachten tot het nieuwe album, Amo, dat pas in januari uitkomt maar onze honger wordt nog even gestild met een nieuw nummer; “Wonderful Life”.

Een haperende gitaarrif opent “Wonderful Life” terwijl Sykes ons opnieuw volledig clean tegemoet zingt. Onze linker wenkbrauw schiet echter al snel de lucht in wanneer een tweede, bombastische riff lustig verder bouwt op de eerste en Bring Me The Horizon eventjes de mosterd haalt bij bands zoals Limp Bizkit en Rage Against The Machine. Het nummer beukt lekker verder terwijl Oli lustig over thema’s zoals eenzaamheid en depressie zingt. Bijgestaan door – verrassing – niemand minder dan Dani Filth – zanger van gothic/black metal relikwie Cradle Of Filth – die ook een deeltje van het nummer voor zijn rekening neemt. Een verrassende combinatie maar ééntje die tegelijkertijd ook blijkt te werken. BMTH slaagt erin te blijven verbazen en brengt met “Wonderful Life” een toegankelijke song waar je met gemak je nek op kunt verrekken. Stretchen is de boodschap!

Amo wordt verwacht op 25 januari 2019. Naast een nieuw nummer maakte de band alvast ook de tracklist voor het nieuwe album bekend:

 1. i apologise if you feel something
 2. mantra
 3. nihilist blues feat. grimes
 4. in the dark
 5. wonderful life feat. dani filth
 6. ouch
 7. medicine
 8. sugar honey ice & tea
 9. why you gotta kick me when i’m down?
 10. fresh bruises
 11. mother tongue
 12. heavy metal feat. rahzel
 13. i don’t know what to say

Wie BMTH live aan het werk wil zien kan op 16 november terecht in de Lotto Arena te Antwerpen.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thirty Seconds To Mars – “Life Is Beautiful”

Thirty Seconds to Mars, de band rond Jared Leto en diens broer Shannon is terug. Na vijf jaar brengt de band, gereduceerd…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ultra Q – My Guardian Angel (★★★): Eclectisch samenspel over liefde

Ultra Q doet je misschien nog geen belletje rinkelen, tenzij je fan bent van Japanse televisieseries. Maar als we het hebben over…
InstagramLiveRecensies

Rock Am Ring (Festivaldag 3): Wissel van de wacht

De tijd vliegt als je je amuseert en voor we het goed en wel beseften, waren we al aanbeland op dag drie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.