Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jamila Woods – “Giovanni”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jamila Woods – “Giovanni”

Sinds haar debuutalbum HAEVN in 2016, hebben we lang moeten wachten op nieuw materiaal van Jamila Woods, maar nu komt ze eindelijk af met een nieuwe single, “Giovanni”. Het lied is haar versie van het gedicht “Ego Tripping (there must be a reason why)” van dichteres Nikki Giovanni, naar wie het lied ook is vernoemd.

“Giovanni” valt wat in lijn met haar vorig album en haar soulvolle stem weet weer volledig te overtuigen met een uniek timbre dat soms wat doet denken aan mede-hiphopster Noname. Haar vocals in combinatie met de ritmische percussie en frisse productie maken het lied een easy-listener. En geven je ook ruimte om te focussen op de lyrics die iets belangrijk proberen over te brengen: zelfacceptatie en het omarmen van haar Afrikaans-Amerikaanse identiteit en alles wat dat met zich meedraagt.

De song komt ook met een 9 minuten durende kortfilm waarin de videoclip gemengd wordt met een documentaire over Afrikaans-Amerikaanse vrouwen, waaronder haar eigen moeder en grootmoeder, wiens naam ze in de clip ook op haar lichaam draagt. De vrouwen praten over hun leven en waar ze trots op zijn en gedurende de kortfilm worden er verschillende referenties gemaakt naar Afrikaanse roots, zoals het haar en Afrikaanse esthetiek. Maar het draait vooral om trots en om jouw persoonlijke identiteit met trots te dragen.

Facebook / Instagram

Related posts
FeaturesFestivalnieuws

Tien tips voor een geslaagd Les Ardentes 2024!

In juli stappen hiphopartiesten van overal ter wereld in hun privéjet om aan hun jaarlijkse excursie in Europa te beginnen. De festivalhaltes…
AlbumsRecensies

Channel Tres - Head Rush (★★★½): Alle muren gesloopt

Al een zestal jaar krijgen we het van Channel Tres letterlijk op de heupen. In 2018 scoorde hij met “Topdown” en “Controller”…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuw single Eminem – “Tobey” (feat. Big Sean & BabyTron)

Terwijl “Houdini” nog volop aan de top van de hitlijsten aan het meestrijden is, komt Eminem met de tweede single voor zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.