AlbumsRecensies

So It Goes – So It Goes – EP (★★★½): Rock and roll met een vettig Vlaams sausje


Als jong Belgisch talent zich aanbiedt staan we altijd op de eerste rij om onze kritische loep boven te halen en hopen we achteraf ons enthousiasme niet meer de baas te kunnen. So It Goes bestaat uit vier jonge snaken die naar eigen zeggen een liefde voor rock and roll delen. Morgen is de officiële releasedatum van hun eerste, naar zichzelf vernoemde EP en die brengt ons, zoals het zo mooi omschreven staat, motherf*ckingbluesrockgroovypopsound.

De EP is voorzien van vijf nummers die proberen te bewijzen dat rock and roll niet dood is en daar zijn de eerste noten van “Live In Sin” het levend bewijs van. Stevige, rechtdoor gitaren en een lichtjes smerige stem zorgen voor een bepaalde vibe die in het begin moeilijk te vatten is. Na meerdere luisterbeurten is er eindelijk een vinger op te leggen. Beeld u in: een ondergaande zon terwijl je naar groezelige bar onderweg bent om daar in de hoek van de kamer een ongefilterde sigaret op te steken. Die vibe blijft terug komen gedurende de hele EP.

Met “Ghost” gaat het tempo eventjes naar beneden en wordt een mysterieuze toets gegeven aan het geheel. Daar zorgt vooral de drummer voor in het begin van het nummer. De trommels af en toe eens beroeren om daarna weer volledig aanwezig te zijn in het nummer. Heerlijk. Hoogtepunt van de EP ligt ons inziens toch op het einde “Brussels”, maar toch vooral “EdgePlay” zijn blijven hangen. Het is het in het algemeen het meest toegankelijke nummer van de vijf. De motherf*ckingbluesrock hadden we al gekregen, maar op het laatste nummer wordt duidelijk waarom groovypopsound ook in de omschrijving stond. Versta mij niet verkeerd, het nummer klinkt nog altijd even ‘rockend’ als de rest, maar de pop-touch is duidelijker aanwezig.

Deze zelfgenaamde EP belooft alvast veel goeds voor de toekomst. De authenticiteit druipt er vanaf. Let maar eens op het sappige Vlaams accent dat af en toe eens doorsijpelt uit het lichtjes vettige stemgeluid van zanger Simon. Uit goede bron hebben we vernomen dat de jongens ingeschreven zijn voor De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Moest het zover komen, wij weten alvast naar wie onze stem uitgaat.

Facebook / Instagram

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Holy Death Trio – Introducing... (★★★½): Heavy, vuil, maar net iets te kort

Hèhè. Eindelijk nog eens een nieuw groepje waar iets in zit. Holy Death Trio komt uit Austin, Texas, waar de drie leden…
AlbumsRecensies

Stöner – Stoners Rule (★★★½): Woestijnrock op zijn best

De Amerikaanse supergroep Stöner laat zijn debuutplaat Stoners Rule op de wereld los. Als een woestijnrock-album opgenomen wordt in Joshua Tree, dan…
AlbumsRecensies

Blues Pills - Holy Moly! (★★★½): Vettigheid met vulling

Blues Pills is een rockgroep afkomstig uit Zweden. De oprichters, Zack Anderson en Elin Larsson, zijn tevens de twee overgebleven originele groepsleden….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.