Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charles Bradley – “Can’t Fight the Feeling”

Charles Bradley is nu al een jaar niet meer onder ons nadat hij de strijd verloor tegen kanker. De screaming eagle of soul werd pas op latere leeftijd ontdekt als James Brown imitator, maar groeide al snel uit tot één van de populairste soulzangeres van onze tijd. Charles was vooral bekend vanwege zijn unieke stem en zijn emotionele optredens waarbij hij steeds weer de toenadering zocht en vond bij het publiek. Om hem in alle eer te herdenken en als teken van hommage verschijnt op 9 november Black Velvet, waarop een heleboel onuitgebrachte nummers van Charles staan. Na “I Feel Change” krijgen we vandaag een nieuw pareltje te horen met “Can’t Fight the Feeling” waarop hij wordt begeleid door de Menahan Street Band.

“Can’t Fight the Feeling” is niet zomaar een nummer van Charles Bradley, maar het nummer is een verloren gegaan stukje van de eerste maanden dat Charles met de Menahan Street Band samen speelde. Passie en plezier speelden in de muziek van Charles altijd een grote rol en dat is ook weer duidelijk te horen op “Can’t Fight the Feeling”. Het nummer klinkt vrolijk en uplifting en verspreidt een gevoel van hoop. De perfecte instrumentatie van zijn band en zijn gekende soulstem zorgen opnieuw voor een kippenvelmoment en dat maakt de hommage net zo mooi. We kijken alvast hartstikke uit naar Black Velvet, want dit afscheid klinkt eerlijk en puur!

Facebook

1332 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesUitgelicht

De 101 beste singles van 2018

Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De ene al wat beter dan de andere, maar…
AlbumsRecensies

Charles Bradley - Black Velvet (★★★★½): Een postume parel van een onderschatte soul-legende

Dit album valt niet kort samen te vatten. Het is een soulplaat recht uit het hart met een funky jazz-ondersteuning van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charles Bradley - “I Feel a Change”

Het is nu bijna een jaar geleden dat we afscheid hebben moeten nemen van ‘de screaming eagle of soul’ Charles Bradley. Hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.