Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charles Bradley – “I Feel a Change”

Het is nu bijna een jaar geleden dat we afscheid hebben moeten nemen van ‘de screaming eagle of soul’ Charles Bradley. Hij verloor helaas de strijd tegen kanker op 68-jarige leeftijd. De vroegere James Brown imitator bracht pas op 61-jarige leeftijd zijn eerste album uit nadat hij ontdekt werd door de co-baas van Daptone Records. In 2016 bracht Charles Bradley zijn laatste album Changes uit en wist hij opnieuw te beklijven en te fascineren met zijn geweldige stem. Op 9 november verschijnt er nu een postuum album met de naam Black Velvet (verwijzend naar zijn tijd in Brooklyn als James Brown-imitator) waarop een heleboel covers staan van nummers van onder andere Nirvana en Rodriguez en ook een aantal eigen nummers. Vandaag krijgen we alvast een eerste luisterbeurt met “I Feel a Change” waarop de instrumenten zijn ingespeeld door de Menahan Street Band.

Kippenvel en overdonderend! Deze woorden omschrijven perfect de gevoelens die “I Feel a Change” bij ons opwakkeren. De ‘screaming eagle of soul’ zingt met pure en rauwe emoties dat niet anders kan dan onder je huid kruipen. Charles Bradley straalde altijd positiveit en hoop uit en dat is ook niet anders op “I Feel a Change”. Wat Charles Bradley bovendien onderscheidt van andere muzikanten, is dat zijn muziek tijdloos klinkt en de ruimte en tijd overstijgt. Postuumalbums worden meestal alleen uitgebracht om nog wat geld te verdienen, maar met “I Can Feel a Change” hebben we eerder het gevoel dat een unieke muzikant geëerd wordt. Een zalig soulnummer dat Charles met andere woorden alle eer aan doet.


 

1332 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesUitgelicht

De 101 beste singles van 2018

Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De ene al wat beter dan de andere, maar…
AlbumsRecensies

Charles Bradley - Black Velvet (★★★★½): Een postume parel van een onderschatte soul-legende

Dit album valt niet kort samen te vatten. Het is een soulplaat recht uit het hart met een funky jazz-ondersteuning van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charles Bradley - "Can't Fight the Feeling"

Charles Bradley is nu al een jaar niet meer onder ons nadat hij de strijd verloor tegen kanker. De screaming eagle of…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.