Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Blow 3.0 – “Stella”

In 2011 werden de Gentse Feesten opgeschrikt door drie onbekenden. Het betrof geen aanslag, maar wel een flashmob van twee gemaskerde tenorblazers en hun vermomde drummer, die zich ontpopten tot een aanstekelijke straatact. Op sociale media werden ze al snel een hit en in 2016 bracht Blow Trio een funky album uit. Vandaag valt het eerste deel uit het vervolg, dat begin november uitkomt. Op “Stella” blijkt dat er aan hun doeltreffende formule gesleuteld is. De unieke band veranderde recent van naam en op de video is een timelapse te zien waarin ze hun nieuwe logo schilderen.

Blow 3.0 heeft de laatste tijd waarschijnlijk veel naar de Stuff. of Taxiwars geluisterd, want het nummer is een stuk geconcentreerder en heeft zelfs eerder een popstructuur. Het tempo is trager en er komt ook elektronica aan te pas. Wellicht willen ze de overgang maken van straatmuzikanten naar hedendaagse jazzmeesters. Het resultaat mag er zijn ,maar is een stuk minder dansbaar dan hun debuut van twee jaar geleden. Hopelijk gooit Blow 3.0 met het nieuwe naam hun stijl niet helemaal over een andere boeg.

Facebook

17 oktober 2018

About Author

Renaat Senechal


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief