Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Page Down – “One Little Sting”

Het is al even geleden dat we nog eens nieuwe muziek van Page Down te horen kregen. Het Kortrijkse rock drietal heeft er de afgelopen jaren al een mooi parcours opzitten met heel wat mooie shows in zowel België als Nederland. Dat Gilles, Bavo en Tijl veel ambities koesteren, verbaast dan ook niemand. Het afgelopen jaar hebben ze gewerkt aan een heleboel nieuwe nummers en trokken daarvoor naar Number Nine Studios in Gent. Het eerste resultaat dat we te horen krijgen is het furieuze en grootse rocksong onder de naam “One Little Sting”, waarmee ze hard uit de hoek weten te komen.

Met een baslijn waarop Royal Blood jaloers op zou zijn, knalt het nummer na een kordate intro stevig op gang. Het grootse geluid en de krachtige stemmen van Gilles Boutens en drummer Tijl Van de Casteele pakken ons alvast bij het nekvel en laten ons niet meer los. De catchphrase van “One Little Sting”, ‘I Should Have Known’, is makkelijk te onthouden en gaat moeilijk nog uit je hoofd. Het spectaculaire einde van “One Little Sting” klinkt smerig en loeihard en doet de band alle eer aan. Het nieuwe nummer werd bovendien voorzien van een duistere clip die het nummer visueel alle eer aan doet. Wij zijn in ieder geval fan van de nieuwe van Page Down en kijken al uit naar hun volgende straffe stoot.

Deze woensdag staan Page Down in De Centrale in Gent (georganiseerd door Democrazy) naast andere ronkende namen als Teen Creeps en Crowd of Chairs.

Facebook

1627 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

RHEA @ Charlatan: Rock 'n' roll thuismatch

RHEA speelde woensdagavond voor een uitverkochte Charlatan. De Gentse concertorganisatie Kontzert. had voor één van hun laatste edities een heftige rock ‘n’…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Dansende Beren Verjaardagsfeest: Page Down

Binnen iets minder dan een week vieren wij met Dansende Beren ons groot verjaardagsfeest. Bij zo een feest hoort natuurlijk ook muziek en…
Muzieknieuwtjes

Op 2 februari vieren we samen met jullie onze derde verjaardag!

‘Started from the bottom, now we’re here’. Drie jaar geleden zag Dansende Beren het levenslicht. In die drie jaar, schreven en publiceerden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.