Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet – “You’re The One”

We zouden durven stellen dat Greta Van Fleet sneller nieuwe nummers de wereld instuurt dan ene Donald J. Trump gatachterlijke Tweets op het wereldwijde web verspreidt. Toegegeven, een tikkeltje overdreven, maar de jongens uit Michigan teasen hun nieuwe, aankomende album Anthem Of The Peaceful Army naar hartenlust. Dat belooft trouwens een pareltje te worden als we ons op de voorgaande tracks mogen baseren. Waar het viertal, onder leiding van de schelle kopstem van Josh Kiszka, het niet schuwt om de mosterd bij oldtimers zoals Led Zeppelin te halen en vettige gitaarrifs in onze gehoorgangen te jagen, nemen ze op “You’re The One” redelijk wat gas terug. Na Led Zeppelin lijkt de vergelijking met Aerosmith misschien niet zo vergezocht.

Een warm klinkende, akoestische gitaar opent het nummer terwijl Kiszka mierzoete lyrics prevelt. Het nummer is opnieuw een subtiele knipoog – let op het orgeltje – naar de jaren zeventig zonder daarbij afbraak te doen aan het typische geluid van die tijd of geforceerd over te komen. De ballad klinkt heerlijk herkenbaar en tegelijkertijd vaag vernieuwend. Greta Van Fleet reanimeert lustig verder op het genre rock ’n roll, maar doet dit niet op de tonen van “Staying Alive”. Daarvoor hebben de heren alvast een ander paar deftige alternatieven op hun palmares staan. Verwacht “You’re The One” alvast gauw op uw lokale trouwfeesten als openingsdans of slow. U bent gewaarschuwd.

Wie Greta Van Fleet aan het werk wil zien kan op 27 oktober in de Ancienne Belgique terecht. Althans wie tickets heeft, want het concert is hopeloos uitverkocht. Wie echter een herkansing wil kan op 28 februari nog eens proberen in de Lotto Arena.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Sabaton @ Graspop Metal Meeting 2022: Kleine jongens worden groot

In de kiemen van Graspop heeft het Zweedse Sabaton zich al vanaf het debuut Primo Victoria kunnen ontwikkelen tot hoofdafsluiter. Je moet…
InstagramLiveRecensies

Pinkpop (Festivaldag 1): Gitaren en beats onder een stralende zon

De zon was aanwezig op de eerste dag van Pinkpop. Draai of keer het hoe je het wil, het blijft een belangrijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruben Block - "Turning On A Fan"

Dat Ruben Block ook buiten het triumviraat dat Triggerfinger heet zijn mannetje staat, bewees hij al met singles “Lights” en “Awake“, die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.