Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet – “You’re The One”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet – “You’re The One”

We zouden durven stellen dat Greta Van Fleet sneller nieuwe nummers de wereld instuurt dan ene Donald J. Trump gatachterlijke Tweets op het wereldwijde web verspreidt. Toegegeven, een tikkeltje overdreven, maar de jongens uit Michigan teasen hun nieuwe, aankomende album Anthem Of The Peaceful Army naar hartenlust. Dat belooft trouwens een pareltje te worden als we ons op de voorgaande tracks mogen baseren. Waar het viertal, onder leiding van de schelle kopstem van Josh Kiszka, het niet schuwt om de mosterd bij oldtimers zoals Led Zeppelin te halen en vettige gitaarrifs in onze gehoorgangen te jagen, nemen ze op “You’re The One” redelijk wat gas terug. Na Led Zeppelin lijkt de vergelijking met Aerosmith misschien niet zo vergezocht.

Een warm klinkende, akoestische gitaar opent het nummer terwijl Kiszka mierzoete lyrics prevelt. Het nummer is opnieuw een subtiele knipoog – let op het orgeltje – naar de jaren zeventig zonder daarbij afbraak te doen aan het typische geluid van die tijd of geforceerd over te komen. De ballad klinkt heerlijk herkenbaar en tegelijkertijd vaag vernieuwend. Greta Van Fleet reanimeert lustig verder op het genre rock ’n roll, maar doet dit niet op de tonen van “Staying Alive”. Daarvoor hebben de heren alvast een ander paar deftige alternatieven op hun palmares staan. Verwacht “You’re The One” alvast gauw op uw lokale trouwfeesten als openingsdans of slow. U bent gewaarschuwd.

Wie Greta Van Fleet aan het werk wil zien kan op 27 oktober in de Ancienne Belgique terecht. Althans wie tickets heeft, want het concert is hopeloos uitverkocht. Wie echter een herkansing wil kan op 28 februari nog eens proberen in de Lotto Arena.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wodan Boys – “Power”

Het zou clichématig zijn om alweer over dat magische Haagse duinwater te beginnen, maar dat is natuurlijk niet zonder reden. Er komt…
AlbumsRecensies

Crumb – AMAMA (★★★★): Koortsachtige zoektocht

Er zijn van die bands die niet gemaakt zijn voor overdag. Crumb is er zo eentje. Het is het type band dat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lenny Kravitz – Blue Electric Light (★★★½): Vintage Kravitz met een scheut Prince

“Let Love Rule”, “Mr Cab Driver”, “Are You Gonna Go My Way?”, “Always On The Run”, “Fly Away”, “It Ain’t Over ‘Till…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.