Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sophie and The Giants – “Space Girl”

Rosse lokken, een sterke stem en een dynamische podiumprésence. Neen, we hebben het niet over Florence Welch van Florence & The Machine, maar wel over Sophie. Samen met haar drie ‘giganten’ werkt ze momenteel onder de naam Sophie and The Giants aan een doorbraak en daar kan stilaan beweging in komen. Sophie and The Giants trok zopas met Tom Grennan door Europa, speelde in de voorprogramma’s van Yonoka en van Reverend & The Makers. Die laatste is zodanig fan dat hij de opkomende band helpt met het verwezenlijken van hun dromen.

“Space Girl” is na “Bulldog” de tweede single van de ep van het viertal en ook dit nummer klinkt veelbelovend. Ze brachten het nummer al tijdens hun set als voorprogramma van Tom Grennan in de AB Club en kregen ons toen al helemaal mee. Ook deze keer heeft het nummer een zeer hoog Florence & The Machine-gehalte en laat dat nu net een act zijn die in ons land festivalheadliner is en een Sportpaleis in een mum van tijd uitverkoopt. Ook in “Space Girl” is het refrein de ster van het nummer en kunnen we genieten van sterke vocals van Sophie. Wie weet breekt deze veelbelovende band binnenkort wel door, want een potentieel publiek hebben ze in ons land in ieder geval al.

13 oktober 2018

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief