Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single El Yunque – “Siri, Please”

Als het gaat om vernieuwende en zotte concepten, kan je tegenwoordig ook bij de Limburgse band El Yunque terecht. Het draait bij hen niet alleen om de muziek, maar ook om het bijbehorende concept en de performance. Met een ep en twee platen hebben ze al aardig wat materiaal op ons los gelaten en de recente creatieve stroom hebben ze kunnen omtoveren in een nieuwe plaat O Hi Mark die op 12 oktober zal verschijnen. Maar voor het zover is, toverde het kwartet uit Hasselt een manifest en het driedelige nummer “Siri, Please” met een speelduur van bijna tien minuten uit hun hoed.

Het eerste deel van het nummer ‘the giant is at a crowded party’ klinkt heel abstract en duister, maar toch heeft het ook iets heel melodisch. De bijbehorende beelden maken het gegeven allemaal nog abstracter en beklijvender. Ook het tweede deel ‘the sister questions the roots of performance’ is vrij duister, maar deze keer grijpt het stuk je volledig bij de keel. Voor het tweede en derde deel van het nummer deed El Yunque bovendien beroep op Fenne Kuppens, de frontdame van Whispering Sons. Variatie twee en drie lopen zo goed als naadloos in elkaar over en zorgen voor een geweldig einde van het verwarrende “Siri, Please”. De bijbehorende kortfilm gemaakt door Manon De Sutter is bovendien ook echt de tijd waard en levert samen met de muziek voor een ongezien nummer.

El Yunque kan je de komende maanden zien op 6 oktober op het Plays festival in Hasselt, op 2 november in de Cactus Club te Brugge en op 17 november in JC Den Englantier te Sint-Niklaas.

Facebook

1570 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jessie Ware - "Please"

Vorig jaar keerde Jessie Ware terug met haar vierde langspeler What’s Your Pleasure, waarmee ze zich naar onze mening kroonde tot de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Peenoise - "Seanoise"

Peenoise heeft haar naam gekozen door een woordspeling met de achternaam van de drie broers die de band oprichtten: Cesar De Sutter-Pinoy,…
LiveRecensies

Shht @ Vooruit: Glorieuze chaos

Het Gentse Shht heeft de voorbije jaren een verbazingwekkend parcours afgelegd. In de lokale muziekscène groeiden ze al snel uit tot een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.