Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Westerman – “Albatross”

De West Londenaar Westerman is goed op weg om van een geheimtip tot de nieuwe alternatieve sensatie te groeien. Naambekendheid verwierf hij recent nog doormiddel van een Colors sessie en zijn nummers “Confirmation” en “Easy Money”. Laatstgenoemde kreeg bovendien al heel wat airplay op BBC Radio 1 en mag zich een echte altpop schijf noemen. Op 9 november verschijnt alvast zijn tweede ep Ark die de voorbode zal zijn van de langverwachte debuutplaat. Vandaag is er alvast een eerste kennismaking met die nieuwe ep met het op alle vlakken straffe “Albatross”.

Dromerig, maar ook puur, zo valt “Albatross” het beste te beschrijven. De gelaagdheid in de sound van Westerman is heel verfrissend en het melancholische kantje op “Albatross” kunnen we zeker weer smaken. Het nummer gaat ook over het ontsnappen van de zorgen die hij dagdagelijks meemaakt en dat vertelt Westerman op een heel rustgevende en poëtische manier. De opbouw van “Albatross” is bovendien uitmuntend en er valt steeds opnieuw iets nieuws te ontdekken in het nummer. Westerman kan zich met zijn nummers onderscheiden van de eenheidsworst die je vandaag steeds vaker tegenkomt in de alternatieve muziek door met nummers als “Albatross” een eigen pad te bewandelen die zowel innovatief als eigentijds klinkt.

Op woensdag 31 oktober speelt Westerman een concert in Trefpunt te Gent.

Facebook

1414 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2020

Ondanks alle uitgestelde albums was ook het vreemde 2020 een releasemachine. De opgave om het bos door de bomen te blijven zien…
AlbumsRecensies

Westerman - Your Hero Is Not Dead (★★★½): Als de warme knuffel van een vriend

Westermans stijl heeft wat weg van eighties soft rock zoals we die kennen van Phil Collins en indietronica à la Caribou. Al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Westerman - "Waiting On Design"

Het eerste album van Westerman verschijnt pas op 5 juni, maar dat weerhoudt de Brit niet om hier regelmatig nog een nieuw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.