Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle The Calicos – “Our House”

© Noor Vandendriessche

De Antwerpse band The Calicos heeft er al een mooi jaar op zitten. In april werden ze gekroond tot winnaars van Humo’s Rock Rally en speelden ze bijgevolg heel wat mooie festivals deze zomer. Nummers hebben ze nog niet uitgebracht, maar in mei dook het Americana-zestal de Bobonne studios in Gent in om daar verandering in te brengen. Het eerste resultaat krijgen we alvast vandaag te horen met hun debuutsingle “Our House”, die de voorbode moet zijn van een eerste ep.

In ons interview met The Calicos een aantal maanden geleden, vertelde frontman Quinten Vermaelen dat de band ons met hun nummers wil meenemen op een trip van degelijkheid en puurheid en dat is op “Our House” ook goed gelukt. In het nummer gebeurt zoveel, zonder dat het als een overrompeling aanvoelt. Ook leuk is dat alle instrumenten duidelijk hoorbaar zijn en ruimte krijgt om zich te ontplooien. De scheurende gitaarsolo ergens in het midden van “Our House” komt onverwacht, maar daardoor ook heel goed binnen. “Our House” heeft iets tijdloos in zich en frontman Quinten Vermaelen zouden we nog uren aan een stuk kunnen horen zingen met zijn warme stem. The Calicos hebben duidelijk ambitie om het ver te schoppen en bewijzen op “Our House” op een indrukwekkende manier hoe americana anno 2018 zou moeten klinken.

The Calicos gaan vanaf oktober op een uitgebreide clubtour door Vlaanderen en spelen o.a. in de 4AD in Diksmuide (05/10), in de Charlatan in Gent (07/10), Het Depot in Leuven (09/10), het CC van Mechelen (18/10), CaféCafé in Hasselt (25/10), Monk in Brussel (07/11), Den Trap in Kortrijk (15/12), een thuismatch in De Roma in Antwerpen (21/12) en de N9 in Eeklo (19/01).

Facebook

25 september 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief