LiveRecensies

All Get Out x Citizen x The Story So Far @ Trix: Heerlijk (ge)luid

tsff

@arnecdrlns

Drie dagen na de release van hun kersverse album Proper Dose, staat The Story So far op Belgische bodem. Een uitverkocht Trix duidt op hoge verwachtingen en vooral uitbundig enthousiasme. Niet onlogisch gezien de live-reputatie van de band. Ze staan aan het begin van hun tour en met maar een middelmatige ontvangst van hun laatste album, is het afwachten geblazen.

All Get Out, de eerste band die gisterenavond het podium in het Trix besteeg, hebben we jammer genoeg niet kunnen meepikken. Het Antwerps circulatieplan, wegenwerken en het verkeer in de Kennedy Tunnel hadden duidelijk andere plannen. Eenmaal aangekomen was het kalf reeds verdronken en mengden we ons in de onrustige menigte.

citizen

@arnecdrlns

Tijd voor Citizen. Het Amerikaanse vijftal betrad het podium en vertrok vrijwel onmiddellijk in de zesde versnelling. Het openingsnummer “Roam the room” zette al meteen de juiste sfeer en we waren vertrokken. Citizen bracht een evenwichtige mix van zowel oude als nieuwe nummers van hun laatste album As You Please dat eind vorig jaar uitkwam. In tegenstelling tot het publiek had de band er wel zin in en buiten een handvol die-hard fans, was ook het meebrullen beperkt. Jammer als u het ons vraagt want desondanks bracht Citizen een fantastische performance die we niets snel zullen vergeten. Het enige minpuntje zijnde dat De pauze’s tussenin de nummers gevuld werden met wat leek op het getrappel van 1000 olifanten, de meerwaarde hiervan zoeken we nog steeds.

Na een korte pauze was The Story So Far aan de beurt. Ook hier werd de voet op het gaspedaal gesmeten met het nummer “Nerve” en het duurde dan ook niet lang voor de zaal helemaal losbarstte. Dat de zaal er zin in had is wel het minste dat je kan zeggen. Up-next lanceerden ze het nummer “Proper Dose” op het publiek af. Een nummer dat de naam deelt met hun hun gloednieuw album dat slechts 3 dagen voor de datum van het concert uitgekomen is. Logischerwijze zakten de energie-levels spoedig, enerzijds omdat The Story So Far met Proper Dose een nieuwe weg inslaat en anderzijds omdat ons weinig tijd gegund werd om er kennis mee te maken. Gelukkig wist het vijftal snel het tij te keren en waren ook de eerste stage-dives van de avond een feit.

the story so far

@arnecdrlns

Een mix tussen oude en nieuwe nummers zorgde ervoor dat de act een beetje aanvoelde als een rollercoaster. Met aanzienlijke snelheid naar beneden bulderen op de oude nummers en traag omhoog schuifelen op de nieuwe. Desondanks vinden we dat we dit The Story So Far niet kwalijk kunnen nemen en dat ze nog steeds een fantastisch overtuigende performance hebben neergezet. Als voorlaatste nummer speelde de band “Roam”, een nummer dat niet op de setlist stond en er werd afgesloten met “Clairvoyant”, de ideale gelegenheid voor iedereen om nog eens een laatste keer helemaal los te gaan. Een gelegenheid waar er uitbundig gebruik van werd gemaakt.

We kunnen het blijven herhalen maar vanavond was wederom het bewijs dat Pop-punk helemaal niet dood is. Voor zowel Citizen als The Story So Far was het een formidabel begin van hun tour, wij kijken alvast uit naar de volgende keer dat deze bands de Belgische bodem betreden.


Setlist:

Nerve

Things I Can’t Change

Out Of It

All Wrong

The Glass

Let It Go

Heavy Gloom

Keep This Up

Upside Down

Empty Space

Quicksand

Clairvoyant

 

De facebookpagina van The Story So Far vind je hier

Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door Trix

 

 

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (22-28 maart)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen het bos vaak niet meer kan zien….
AlbumsRecensies

Citizen - Life In Your Glass World (★★★★): Van binnenuit naar buiten kijken

Citizen is altijd al moeilijk te definiëren geweest. Het drietal uit Ohio maakt al langer dan tien jaar alternatieve muziek voor een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Citizen - "I Want To Kill You"

In 2013 drukten de mannen van Citizen hun stempel op alternatieve rock met hun eerste album “Youth“. Met nummers als “Sleep” en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.