Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gallant feat. Sufjan Stevens & Rebecca Sugar – “TOOGOODTOBETRUE”

Voor Gallant zijn nieuw album This Does Not Fit op ons afvuurt, krijgen we de single “TOOGOODTOBETRUE” waarvoor hij met niemand minder dan Sufjan Stevens en Rebecca Sugar samenzat. Ze wanen zich als minnaars die ons voorzichtig de hemel in tillen. Gallant en Stevens vullen elkaar met kracht en melancholie aan. Samen met de bedenker van Steven Universe: Rebecca Sugar vormen ze een romantische driehoeksdans.

De combinatie van akoestische en hypnotische post-R&B slaggitaren doet ergens in de verte denken aan James Blake uit een vorig leven, afgewerkt met hints naar subtiele Caribische ritmes. Deze samenwerking is echter geen toevalstreffer. In 2016 droeg Gallant bij aan Sufjan’s “Blue Bucket of Gold” wat op Stevens eigen plaat Carrie and Lowell verscheen. Deze nieuwe single bevestigt voor ons de chemie die ze toen al hadden. Later dat jaar brachten ze nog samen hulde aan Prince met een cover van “Purple Rain” op het Amerikaans zomerfestival Coachella.

In 2016 nam Gallant het nog op tegen zwaargewichten als Beyoncé en Rihanna op de Grammy’s waar hij genomineerd was voor ‘Beste Urban Album’. “TOOGOODTOBETRUE” blijft je niet zo nauw bij als Gallants vorig werk op Ology, maar het is een mooie voorbode wat binnenkort nog komen kan.

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sufjan Stevens - Javelin (★★★★★): Terugkeer naar de troon

Sufjan Stevens heeft de laatste jaren allerminst stil gezeten. Zo moeten we voor zijn laatste reguliere studioplaat The Ascension terug naar 2020,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sufjan Stevens - "A Running Start"

Sufjan Stevens is een naam die inmiddels synoniem staat voor muzikale veelzijdigheid en emotionele diepgang. Enkele weken geleden deelde hij het hartverscheurende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.