Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Rhye – “Hymn”

Rhye bracht dit jaar nog maar een nieuw album uit, maar vuurt nu ook nog eens een nieuwe single af op de wereld. Met “Hymn” stuurt het project rond de Canadees Mike Milosh compleet onverwacht een nieuw nummer de wereld in, maar mooie verrassingen zijn altijd fijn.

Het verhaal van Rhye begon in 2013 met debuutalbum Woman, dat door zowat alle muziekcritici in de wereld op applaus onthaald werd. Na een wereldwijde tournee werd het enkele jaren stil rond Milosh, tot de Canadees vorig jaar met een paar verse singles een nieuwe plaat aankondigde. Blood verscheen in februari en alweer waren de kritieken geweldig. Het succes lijkt hem te liggen in de combinatie de zwoele sfeer en de hoge, frêle stem van Mike Milosh. Een recept dat hij ook voor “Hymn” gebruikte.

De single begint heel kalm, met een duidelijke baslijn en Milosh zijn rustgevende stem. Op een zeer subtiele manier zwelt de muziek daarna aan; de zang gaat de hoogte in, er komen strijkers en blazers bij en ook het tempo wordt de hoogte in gestuurd. Wanneer het ritme en de strijkers de bovenhand nemen, stijgt de spanning in het nummer zeer duidelijk. Wanneer de zanglijn wegvalt, bouwt “Hymn” op naar een hoogtepunt, om daarna complete stilte te laten weerklinken.  De rustige sfeer die het nummer inzette wordt hervat en laten het nummer uitfaden. Een mooi opgebouwde single dus, die zeer duidelijk de Rhye-stempel draagt!

De zwoelheid die in het nummer te horen is, komt ook terug op de hoes van de single. Net als bij alle releases van de Canadees siert zijn muze en vriendin Geneviève de cover. Naakt en zwoel, zonder smakeloos of vulgair te zijn. Rhye in een notendop.

Facebook / Twitter / Website

21 september 2018

About Author

Yasmina Goossens


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief