Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet – “Lover Leaver”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet – “Lover Leaver”

Greta Van Fleet is één van de hedendaagse bands die oerdegelijke rockmuziek maakt met referenties naar lang vervlogen tijden. Net daardoor vallen ze al bij velen in de smaak nog voordat ze een eerste echt album hebben uitgebracht. From The Fires was een verzameling van twee ep’s, maar nu volgt er op 19 oktober een eerste echte langspeler. Anthem of The Peaceful Army zal hun twee meest recente singles bevatten: “When The Curtain Falls” en “Watching Over” en ook het nieuwe “Lover Leaver”. Zowel de nummers van de ep collectie als de singles van het komende album doen aan Led Zeppelin denken. En hoewel sommigen het durven beschouwen als een schaamteloze kopie, gaf Robert Plant al aan fan te zijn.

Verschillende nummers van Anthem Of The Peaceful Army worden al een tijdje live gespeeld. “Lover Leaver” is daar eentje van, maar dan onder de naam “Lover Leaver Taker Believer”. Die vier woorden vormen het hele refrein en ze worden gezongen door een stem die zoals steeds op die van Robert Plant lijkt. Er wordt uiteraard opnieuw stevig gerockt tijdens het nummer met gitaarriffs die z uit de jaren ‘70 konden komen. We verwachten niets anders meer van Greta Van Fleet. Die verwachtingen zorgen er ook voor dat hun optreden in de AB op 27 oktober al lang uitverkocht is.

FacebookInstagramWebsite

1091 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
LiveRecensies

Loveless @ Ancienne Belgique (AB Club): Evenwichtige liefdesbrief aan het publiek

Een paar jaar geleden markeerden enkele virale covers het startpunt van de carrière van Loveless. Twee albums later ontwikkelde de groep rond…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MAY-A - "Something Familiar"

Maya Cumming is een Australische singer-songwriter, bekend onder de artiestennaam MAY-A en hoewel de naam bij veel mensen waarschijnlijk nog geen belletje…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Greta Van Fleet - Starcatcher (★★★½): Muzikale hoogstandjes met hier en daar wat opvulling

Zes jaar geleden zorgde Greta Van Fleet met zijn allereerste ep voor heel wat verdeelde meningen. Dat de Amerikaanse rockband stuk voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.