Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet – “Lover Leaver”

Greta Van Fleet is één van de hedendaagse bands die oerdegelijke rockmuziek maakt met referenties naar lang vervlogen tijden. Net daardoor vallen ze al bij velen in de smaak nog voordat ze een eerste echt album hebben uitgebracht. From The Fires was een verzameling van twee ep’s, maar nu volgt er op 19 oktober een eerste echte langspeler. Anthem of The Peaceful Army zal hun twee meest recente singles bevatten: “When The Curtain Falls” en “Watching Over” en ook het nieuwe “Lover Leaver”. Zowel de nummers van de ep collectie als de singles van het komende album doen aan Led Zeppelin denken. En hoewel sommigen het durven beschouwen als een schaamteloze kopie, gaf Robert Plant al aan fan te zijn.

Verschillende nummers van Anthem Of The Peaceful Army worden al een tijdje live gespeeld. “Lover Leaver” is daar eentje van, maar dan onder de naam “Lover Leaver Taker Believer”. Die vier woorden vormen het hele refrein en ze worden gezongen door een stem die zoals steeds op die van Robert Plant lijkt. Er wordt uiteraard opnieuw stevig gerockt tijdens het nummer met gitaarriffs die z uit de jaren ‘70 konden komen. We verwachten niets anders meer van Greta Van Fleet. Die verwachtingen zorgen er ook voor dat hun optreden in de AB op 27 oktober al lang uitverkocht is.

FacebookInstagramWebsite

632 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet - "Broken Bells"

Van de AB Club tot subheadliner op Rock Werchter op een dik jaar tijd, het ging allemaal gigantisch snel voor ‘s werelds…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Framan - "My Weekly Overdose"

Framan ontpopt zich als nieuw talent van Belgische bodem. Deze eenmansgroep bestaande uit Arno Geers maakt al vele jaren muziek, o.a. in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.