Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Blood Red Shoes – “Mexican Dress”

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het ook officieel bevestigd. Er komt een nieuw album aan van Blood Red Shoes. Get Tragic is de titel en het is de eerste plaat van de groep sinds 2014. Het duo had het dan ook moeilijk in de periode tussen hun vorige plaat en nu. Het vele touren zorgde er zelfs voor dat het duo even niet meer van elkaar wilde horen, maar gelukkig zijn ze nu terug samen. We kregen met “Call Me Up Victoria”, “God Complex”, “Bangsar” en “Eye To Eye” in de tussentijd al enkele singles te horen van het duo, een vijfde album kon dus niet uitblijven. En dat komt er aan op 25 januari.

Voor een Blood Red Shoes nummer is “Mexican Dress” redelijk soft. Toch is het wel steviger in vergelijking met eerdere (recente) singles die we van het duo kregen. In deze song staat de stem van Laura-Mary Carter centraal, maar ook Steven Ansell krijgt zijn momentje. Verder horen we een vettige gitaar die het nummer in gang trekt, een dynamische percussie die het tempo erg strak houdt en een zwoel, donker refrein. In het midden van de song gaat het ook wat chaotisch, wat opnieuw weer meer kracht in de song steekt. Het is niet meteen een klassieker in wording, maar wel terug een fijn Blood Red Shoes nummer. Op 2 februari staat de band in de Botanique.

18 september 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief