Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (10 september – 16 september)

Na een deugddoende vakantie boordevol festivals zijn we terug met jullie favoriete muziek-nieuws-week-overzicht! Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: wijlen Mac Miller, Jack White, The Smashing Pumpkins en Ghost.

Ariana Grande, Kendrick Lamar en Eminem herdenken Mac Miller

Vorige week namen we afscheid van Amerikaanse rapper Mac Miller. De rapper stierf aan een overdosis en zijn plots overlijden schokte de muziekwereld met in het bijzonder ex-vriendin Ariana Grande. Zij postte deze week een eerbetoon aan de rapper op Instagram. Maar ook collega’s als Macklemore en Kendrick Lamar toonden hun medeleven. In de televisieshow ‘Open Late With Peter Rosenberg’ prees Kendrick wijlen Miller voor zijn muzikaal talent en humor: ‘That’s the type of person he was—just a good dude. Always made you feel good, just a great energy to have around’

Denken en dansen tegelijk in de AB tijdens Braindance

Artiesten die niet enkel op je dansbenen maar ook hersenmassa inwerken, daar draait het om bij Braindance, het nieuwste festival in de Ancienne Belgique. Vooruitstrevende dj’s, bedroom producers en vernieuwende live electronica acts zullen onder die noemer dit najaar te vinden zijn op het programma van de Brusselse concertzaal. Zijn reeds aangekondigd: Lanark Artefax met special guest Sky H1, Ross From Friends en Jarreau Vandal Live. Meer informatie, volgende namen en tickets vind je op de site van de AB.

Record aantal bezoekers dansten in het OLT deze zomer

Geen luilekkervakantie op het strand voor het OLT deze zomer. Het openluchttheater in Deurne brak alle records deze zomer. Er werden tussen 21 juli en 8 september 51 concerten georganiseerd waarvan er 36 uitverkocht waren. Met een record aantal bezoekers van 79.000 kan het OLT spreken van een succesvolle zomer. Wij gingen de afgelopen zomer op deze toplocatie kijken naar Oh Wonder, Blackwave. en STUFF.

Volgende zomer naar Glastonbury? Pasfoto aub!

Het walhalla van de festivals, Glastonbury, komt na een pauzejaar terug. En wie er eind juni 2019 bij wil zijn, zal zich nu al moeten voorbereiden want de tickets zijn zoals ieder jaar weer extreem moeilijk te bemachtigen. Er is nog geen startdatum van de ticketverkoop, maar die zal hoogstwaarschijnlijk begin oktober van start gaan. Registraties om toegang te krijgen tot die ticketverkoop sluiten eind september en wie zich wil registreren heeft sinds deze editie ook een foto van zichzelf nodig die hoogstens 2 jaar oud is. Na registratie is snel zijn de boodschap want tickets met vervoer en verblijf inbegrepen waren tijdens de laatste editie in zo’n 15 minuten uitverkocht. Een line-up is er nog niet.

Jack White op het kleine scherm met kortfilm

Goed nieuws voor fans van Jack White, na zijn passage op Rock Werchter vereeuwigd hij zijn podiumkunsten op een live EP en concertfilm. ‘Jack White: Kneeling at the Anthem D.C.’ komt uit op 21 september en zal ondere andere beelden bevatten van zijn concert in Washington én zijn verrassingsoptreden op een Amerikaanse High School. Op de live EP zullen onder andere “Over and Over and Over”, “Blunderbuss”, “Connected By Love” en “Icky Thump” te horen zijn.

Bazart voor korte tijd op het witte doek met rockumentary

Ook Bazart gaat visueel met z’n muziek. Naar aanloop van hun tweede plaat trekt de Vlaamse band dit weekend naar de bioscoop met een eigen rockumentary “Het Begin Voorbij”. Wie zijn kans gemist heeft, kan komende vrijdagavond nog naar VTM zappen of ons verslag van de première hier lezen.

Na lang wachten is er The Smashing Pumpkins album-nieuws

Het nieuwe album van The Smashing Pumpkins Shiny and Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future heeft dan eindelijk een releasedatum. Op 16 november verschijnt de nieuwe plaat van de Amerikaanse band met dit keer het originele drietal Billy Corgan (zanger-gitarist), James Iha (gitarist) en Jimmy Chamberlin (drummer). Donderdag loste de band al een eerste single “Silvery Sometimes (Ghosts)”.

Laatste album van The Cranberries

Begin dit jaar stierf Dolores O’Riordan, frontvrouw van The Cranberries. De doodsoorzaak werd vastgelegd op verdrinking ten gevolge van een overdosis alcohol. In een interview met The Guardian spreken bandleden Fergal Lawler en Noel Hogan voor het eerst over de laatste momenten van O’Riordan. De frontvrouw werd in 2016 gediagnosticeerd als bipolair, toch legt Lawler uit dat Dolores vrolijker was dan anders, ze keek uit naar de tour door China. ‘Ze hadden de juiste cocktail gevonden met datgene wat ze nodig had.’ De resterende bandleden van The Cranberries werken op dit moment aan een nieuw en laatste album mét de opnames van Dolores erin verwerkt.

Ghost komt naar de Lotto Arena

Zweedse band Ghost heeft hun Europese tour aangekondigd en ook België mocht daarin niet ontbreken. Op woensdag 6 februari laten ze zich volledig gaan in de Antwerpse Lotto Arena. Tickets zijn te koop sinds vrijdag. Meer informatie en tickets zijn verkrijgbaar via de website van de Lotto Arena.

Genoeg muzieknieuws gelezen? Vind de nieuwste singles die wij reviewden in onze Spotify-lijst ‘Verse honing van de Dansende Beren’

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jack White - "Love Is Selfish"

Een laatste soloplaat van Jack White is ook alweer geleden van 2018. Toch is het niet zo dat de man stilzit. Hij…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ariana Grande & Kid Cudi - "Just Look Up"

Naast een (veel te vroeg) kerstnummer is het alweer enige tijd geleden dat we nog nieuwe muziek te horen kregen van Ariana…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.