Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Ben Howard – “Another Friday Night” / “Hot Heavy Summer” / “Sister”

In 2014 werd het verdacht stil rond de Britse singer-songwriter Ben Howard. Gedurende vier jaar verdween hij van onze radar. Juni 2018 doorbrak hij deze stilte en kwam hij met zijn derde album Noonday Dream. Met een donkere versie van zichzelf vol uitgerekte post-rock songs wist hij opnieuw onze harten te veroveren. Alsof dat nog niet genoeg was komt hij twee maand later met maar liefst drie nieuwe singles op de proppen.

“Another Friday Night”, “Hot Heavy Summer” en “Sister” zijn de drie nieuwe nummers waarmee hij vannacht naar buiten kwam. Hiermee laat hij Noonday Dream achter zich. De nummers worden niet meer uitgerokken en het post-rock gehalte laat hij achter zich. “Another Friday Night” doet ons zelf even terugdenken aan zijn muzikale periode voor Every Kingdom, zijn debuutplaat. We krijgen een breekbare Ben Howard te horen die opnieuw de focus legt op zijn typische akoestische getokkel. Meer heeft hij trouwens ook niet nodig om ons te boeien.

“Hot Heavy Summer” is een duet met zangeres Sylvan Esso. Het is van 2012 geleden dat Howard nog een duet aanging. Toen deed hij het met Monica Heldad op het nummer “Burgh Island” op de gelijknamige EP. Ook hier is opnieuw niet te veel poespas te horen. De focus ligt opnieuw op de stem van beide. Enkel krijgen we hier nu voor de verandering op de achtergrond een reeks soundscapes te horen.

De laatste nieuwe single, ook de kortste van de drie (maar liefst twee minuten), grijpt dan weer terug naar Noonday Dream. Net als in “Towing The Line” gaat hij opnieuw het experiment aan met de autotune. Hij keert terug naar de essentie en laat zelfs zijn gitaar links liggen. Met deze drie nieuwe singles laat Ben Howard onverwacht van zich horen. Hij is duidelijk bezig met de evolutie van zijn eigen sound en durft al een het experiment aangaan. Wij zijn alvast benieuwd naar wat er nog gaat komen.

Facebook / Website

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

A Blaze of Feather - Labyrinth (★★★½): Waardige opvolger

Multi-instrumentalist Mickey Smith kennen we voornamelijk als man achter de gitaren bij Ben Howard, maar ook zijn eigen creatieve ei kan hij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Real Estate - "Paper Cup" (ft. Amelia Meath of Sylvan Esso)

We hebben er even op moeten wachten, maar er komt eindelijk terug een album aan van de dreampopkoningen van Real Estate. The…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single George Dylan – “Inside Your Head”

Nog niet gehoord van George Dylan? Geen paniek, je bent nog nét op tijd om kennis te maken met een van West-Vlaanderens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.