Features

Tien niet te missen optredens op Leffingeleuren

De grote vakantie mag dan wel gedaan zijn, het festivalseizoen is dat nog niet. Naar goede gewoonte sluiten we de zomer af aan de kust. Op 14, 15 en 16 september zijn we te vinden op het gezellige Leffingeleuren. Zoals elk jaar kunnen we weer genieten van een uitgebreide line-up waar we enkele gevestigde waarden terugvinden, maar waar het nog meer om draait is al het vers (inter)nationaal talent dat te ontdekken valt! Leffingeleuren is dus het perfecte festival om ontspannen op een muzikale verkenningstocht te gaan, maar voor wie voorbereid wil zijn, hebben we de eclectische affiche onder de loep genomen.

Jimothy Lacoste (zaterdag 15 september, Kapel, 21u15 – 21u45)

De Londense Jimothy Lacoste is in een korte tijd gegroeid tot een fenomeen. Wie zijn komische (en vaak gedurfde) low budget videoclips ziet op YouTube, zou kunnen denken dat Jimothy het allemaal niet zo serieus meent, maar niets is minder waar. Zijn lo-fi hiphop is niet alleen komisch, maar ook nog eens ontzettend aanstekelijk en verslavend. Zijn optreden in de kapel zal zonder twijfel verrassend worden en de tongen losmaken. Life is getting quite exciting!

The Mauskovic Dance Band (zaterdag 15 september, Kapel, 22u50 – 23u40)

Wie het filmpje van Mauskovic Dance Band op In The Great Wide Open hieronder bekijkt, zal spontaan zin krijgen om de beentjes los te gooien. Wij ook, want de band rond drummer Nicoals Mauskovic (Jacco Gardner, Altin Gun en W.I.T.C.H.) weet met exotische percussie, hypnotiserende ritmes en een grote dosis aanstekelijkheid het beste uit alle uithoeken van de wereld te verenigen. We vermoeden dat er weinig mensen nog stil gaan kunnen staan op dit feestje.

MDC III (zaterdag 15 september, Kapel, 22u45 – 23u45)

Mattias De Craene ken je misschien wel van het vurig jazztrio Nordmann. Met zijn gloednieuw project gaat de saxofonist voor een radicaal andere opstelling. Met maar liefst twee drummers (Lennert Jacobs en Simon Segers) weet het trio met de grootste vrijheid een ontzettend dreigende en fysieke sound neer te poten. We kijken er al naar uit om ons helemaal in trance te laten brengen op de extatische tonen van MDC III. De Craene speelt op vrijdag trouwens ook enkele nummers mee met Donny Benét, ook een aanrader!

Jess Malin & Chuck Prophet (zondag 16 september, Zaal De Zwerver, 20u10 – 21u10)

De zondag op Leffingeleuren staat zoals altijd garant voor de fijnste americana, roots- en countryrock. Eén van de opvallendste optredens die dag, is dat van Chuck Prophet en Jesse Malin. Beiden hebben een rijkgevulde achtergrond en al veel sterke muziek op hun palmares. Beide artiesten zijn duidelijk niet vies om de iets ruwere toer op te gaan, dus we zijn heel nieuwsgierig wat deze gouden combinatie op het podium van Zaal De Zwerver weet te toveren.

duyster live (zaterdag 15 september, Kerk, 18u00 – 21u00)

Jawel, je leest het goed: na drie jaar afwezigheid op de radio is duyster, het geliefde programma van heel veel muziekliefhebbers, even terug voor een eenmalig project. Voor de eerste keer opent Leffingeleuren de poorten van de prachtige kerk en zal je er kunnen genieten van wondermooie optredens van Will Samson, Hillary Woods, Bert Docxk en The Bony King of Nowhere. Daarnaast worden die optredens aan elkaar verbonden met interviews en passende muziek tussendoor. Niet te missen dus!

Swedish Death Candy (zondag 16 september, Kapel, 15u25 – 16u15)

Op zondag kan je op Leffinge naast fijne americana ook heel wat garagebands ontdekken. De opener van de Kapel die dag is Swedish Death Candy. De band komt ironisch genoeg niet uit Zweden, maar uit Londen. Ze maken snedige riff rock die wat invloeden van Black Sabbath en Ty Segall bevat. Hun debuutplaat wisten we ook te smaken en we zijn er zeker van dat ze live ook een geweldige wall of sound zullen neerzetten. Swedish Death Candy mag dan niet van Zweden zijn, dodelijk snoep zijn ze zeker.

Amyl & The Sniffers (zondag 16 september, Kapel, 19u45 – 20u35)

Ze mochten al op tour met King Gizzard & The Lizard Wizard, zitten op hetzelfde label en worden omschreven als de spannendste punkband van het moment uit Australië. Meer hebben wij niet nodig om dit viertal te tippen. Op hun debuut Giddy Up & Big Attraction (een verzameling van hun eerste twee ep’s) deinzen ze nergens voor terug en brengen ze bijna alleen nummers onder de twee minuten. De frontvrouw is wild, de bandleden zijn snedig en live zou het een heuse ervaring zijn. Zorg maar dat je er bij bent, er zal nog lang verder gepraat worden over dit optreden.

Cabbage (zaterdag 15 september, Kapel, 18u05 – 18u55)

Je hebt Shame, IDLES en er is Cabbage. In tegenstelling tot de groente, is de muziek van Cabbage alles behalve kleurrijk. Nihilist Glamour Shots is de naam van het debuut dat in maart verscheen, een verzameling punknummers boordevol maatschappijkritiek. Muzikaal is het vuil en ook live zou het heel erg punk zijn. Een band die zich volledig smijt op het podium en waar chaos en melodie hand in hand gaan. Een frontman die niet te temmen is en vooral geen gêne heeft. Een aanrader dus voor de liefhebbers van no nonsense punk met een boodschap.

Bad Breeding (zaterdag 15 september, Café De Zwerver, 19u – 19u50)

We hebben hier al heel wat punk getipt, maar het valt op dat het genre terug leeft en Leffinge speelt er goed op in. Bij Bad Breeding is het allemaal iets furieuzer en steviger. Muzikaal wordt er nergens gas terug genomen en blijft de band ook een chaotisch geheel creëren dat heel angstaanjagend klinkt en voor je het weet gedaan is. Ook qua zang is het allemaal zonder regels en is het soms wat moeilijk te verstaan. Het neigt wat naar de hardcore punk en is dus voor de liefhebbers van het hele stevige werk. Bereid je voor om een tornado van gitaren om je oren te krijgen.

Boy Azooga (zaterdag 15 september, Zaal De Zwerver, 17u10 – 18u)

Naast heel wat Belgische bands staat er in de Zaal van De Zwerver op zaterdag een erg beloftevolle Britse band geprogrammeerd. Boy Azooga is de naam en ze maken psychedelische, groovy indie rock. Het doet denken aan Foals, maar Hot Chip kan je evengoed terughoren in de muziek van de bende. Je leest het dus, een mengeling van heel wat muzieksoorten en net dat maakt de band zo boeiend. De ene keer kan je een dansje wagen op hun muziek en de andere keer zit je te headbangen. Niet te missen dus voor de liefhebbers van afwisseling.

12 september 2018

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief