AlbumsRecensies

Diane Grace – Panic (★★★): Een gekend recept dat vooral live tot zijn recht komt

Na het behalen van de finale van Humo’s Rock Rally is de Antwerpse band Diane Grace terug met hun eerste ep, getiteld Panic. Het losgeslagen punktrio is ontegensprekelijk één van de meest opvallende groepen die de afgelopen editie van Humo’s Rock Rally voortbracht, vooral vanwege hun uitbundige liveshows. Een dwerg in een kooi, een frontman die zijn schaamhaar scheert,… De één kan het beter smaken dan de ander. Nu is de band onder leiding van oprichter Mauro Bentein, tevens gitarist bij die andere Rock Rally’s finalist genaamd Lagüna, terug met een korte maar krachtige ep. Die is muzikaal ook direct in lijn met de sfeer bij hun liveshows.

Het eerste nummer is meteen al een typische punksong. Op “ Wedding” schreeuwt frontman Bentein voor anderhalve minuut de longen uit zijn lijf, vervoegd door een snelle drumbeat en bijbehorende punkgitaar. Instrumentaal doet het wat denken aan de “Dead Kennedys”. Het is een energetisch nummer, geknipt voor de liveshow dus.

Op titelsong “Panic” krijgen we eigenlijk meer van hetzelfde. Terug een schreeuwende Bentein begeleid door gitaar en drum. Het refrein is wel wat catchier, voor zover dat natuurlijk gaat bij deze muziek, dan de rest van de ep. “Big Foot” sluit het album af en is met drie minuten ook de langste song op hun ep. Het gaat er wat rustiger aan toe en het heeft ook een iets donkerdere sfeer. Muzikaal heeft dit lied ook het meest te bieden met goede vocals en een nogal dramatische gitaartoon. Toch is ook “Big Foot” niet echt opvallend binnen het kader van het album.

Samengevat is Panic een eigenlijk een verlengstuk aan de stijl die Diane Grace beoogt. Chaotische, energieke vocals met punkgitaren en drumlijnen. Het is een gekend recept dat vooral live tot zijn recht moet komen. Met zeven minuten is er niet veel songmateriaal op de plaat, wat toch bewijst dat het bij Diane Grace meer draait om de extravagante liveshows dan de muziek. Maar daar is niets mis mee, zeker niet omdat de kwaliteit van de muziek nog altijd deftig is, in zijn genre dan.

Facebook

Related posts
Muzieknieuwtjes

De tien finalisten van Humo's Rock Rally 2018 zijn gekend!

824 bands, zangers en zangeressen schreven zich dit jaar in om deel te nemen aan één van de meest prestigieuze wedstrijden in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.