Live

Camp Cope @ Den Eglantier: Dromerige punk die meer verdiende

Programmators Midwestern Sessions, bekend van onder meer minifestival Scratch The Surface, en Flood Floorshows slaan dit najaar de handen in elkaar om de beste punk naar Antwerpen te halen. “Punk” in de brede zin van het woord. Gisterenavond stond in thema van feminisme en dus programmeerde het duo uitsluitend bands met vrouwelijke fronten in JC Den Eglantier te Berchem, met als headliner Camp Cope.

Ergens tegen de toog vonden we een sticker met “Muziek is tof, zeker als ze roepen”. Voorprogramma Cave nam dat advies ter harte en schreeuwde de kleine zaal aan stukken. Frontvrouw Lou Hanman compenseerde haar beperkte stemgeluid met het enthousiasme van Tash Sultana, gecombineerd met zowel de looks als de dansmoves van Greta Van Fleet’s frontman Josh Kiszka. Net als de gigantische krullenbol van de bassist werd het publiek eens stevig door elkaar geschud.

De vrouwen van Camp Cope deden het net wat rustiger aan. Een verlegen soundset, wat gegiechel na elke zin, maar duidelijk wel een hele hoop plezier tijdens het spelen. Camp Cope bracht dit jaar “How To Socialise & Make Friends” uit en heeft een enorme groeimarge. Toch keek de frontvrouw blij verrast op toen een fan vroeg om “Keep Growing” te spelen. Ja hoor, ook hier aan de andere kant van de wereld zijn er mensen die al van Camp Cope gehoord hebben.

Hoe gezellig het ook was in Den Eglantier, ergens betreuren we dat deze band voor een kleine 60 man moet performen. Wetende dat een band als Pale Waves dit jaar op Werchter stond, verdiende deze cleanere, Australische versie zeker evenveel. Dromerige indie-punkhits als The Opener en The Face of God werden duchtig meegezongen en wij beleefden evenveel plezier als het trio op het podium.

Ook de komende maanden valt er nog veel punkplezier te beleven in Antwerpen. Het programmatieduo heeft nog bands als Movements en Spanish Love Songs in petto voor ons.

Related posts
AlbumsRecensies

Camp Cope – Running With the Hurricane (★★): Hoopvolle liedjes blijven niet duren

Het Australische trio Camp Cope bracht in 2016 een alleraardigst zelfgetiteld debuut uit vol simpele, maar aanstekelijke indierockliedjes. Sleutelingrediënten in het geluid…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Camp Cope - "The Opener"

De Australische stad Melbourne blijkt de laatste jaren een voedingsbodem voor veel indie-rock talent. Niet alleen Courtney Barnett, King Gizzard & The…
Nieuwe singles

Het elftal van het jaar 2016 volgens Jan Sucaet

2016 zit er nu echt bijna op en dan is het tijd om terug te kijken wat het jaar allemaal in petto…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.