Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Camp Cope – “The Opener”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Camp Cope – “The Opener”

De Australische stad Melbourne blijkt de laatste jaren een voedingsbodem voor veel indie-rock talent. Niet alleen Courtney Barnett, King Gizzard & The Lizard Wizard en Alex Lahey kennen hier hun roots, ook de misschien minder bekende maar daarom niet minder interessante band Camp Cope is vanuit deze stad afkomstig. Eind vorig jaar kwam hun veelbelovende debuut uit op het Australische label Poison City Records. In het jaar dat volgde ging die plaat via het internet de wereld rond en kenden ze vooral succes in de Verenigde Staten, met onder andere een tour, een sessie bij Audiotree en een heruitgave van hun debuutalbum door het label Run For Cover. Begin volgend jaar zal hun tweede album uitgebracht worden op zowel Run for Cover als Poison City Records. Veel details zijn daarover nog niet bekend, maar een eerste single, genaamd “The Opener”, is wel al te beluisteren.

Hun titelloze debuutalbum blonk uit doordat het tegelijk melancholisch en uitbundig klonk. Op “The Opener” hebben ze opnieuw deze sfeer te pakken. Het nummer wordt gedreven door de uitgesproken baslijn en de bijtende stem van zangeres Georgia Maq.  Dit laatste wordt nog versterkt door de toon van de tekst, waarin ze scherp haar frustratie uit met allerlei vormen van sexisme in de muziekindustrie.

Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Hannah - "Davey Says"

We kunnen ons het eeuwig blijven afvragen, maar iets aan cafés en barretjes moet een bepaalde aantrekkingskracht hebben dat voor muzikanten bijna…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingles Mallory Hawk - "All Your Troubles" & "Run Until They Catch You"

Mallory Hawk draait al even mee in het muziekwereldje. Ze nam de rol van frontvrouw op zich in postpunkband Customer, en is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Nothings - "Silence"

Een kleine twee weken voor de release van hun achtste studioalbum Final Summer, brengen de rockers van Cloud Nothings toch nog een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.