Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Camp Cope – “The Opener”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Camp Cope – “The Opener”

De Australische stad Melbourne blijkt de laatste jaren een voedingsbodem voor veel indie-rock talent. Niet alleen Courtney Barnett, King Gizzard & The Lizard Wizard en Alex Lahey kennen hier hun roots, ook de misschien minder bekende maar daarom niet minder interessante band Camp Cope is vanuit deze stad afkomstig. Eind vorig jaar kwam hun veelbelovende debuut uit op het Australische label Poison City Records. In het jaar dat volgde ging die plaat via het internet de wereld rond en kenden ze vooral succes in de Verenigde Staten, met onder andere een tour, een sessie bij Audiotree en een heruitgave van hun debuutalbum door het label Run For Cover. Begin volgend jaar zal hun tweede album uitgebracht worden op zowel Run for Cover als Poison City Records. Veel details zijn daarover nog niet bekend, maar een eerste single, genaamd “The Opener”, is wel al te beluisteren.

Hun titelloze debuutalbum blonk uit doordat het tegelijk melancholisch en uitbundig klonk. Op “The Opener” hebben ze opnieuw deze sfeer te pakken. Het nummer wordt gedreven door de uitgesproken baslijn en de bijtende stem van zangeres Georgia Maq.  Dit laatste wordt nog versterkt door de toon van de tekst, waarin ze scherp haar frustratie uit met allerlei vormen van sexisme in de muziekindustrie.

Facebook

Related posts
LiveRecensies

SYML @ De Roma: Een avond voor gebroken harten

Bijna exact een maand na de release van The Day My Father Died kwam SYML liefde en leed bezingen in De Roma…
LiveRecensies

The Academic @ Botanique (Rotonde): Energiek rockfeestje

Soms durven we al eens te vergeten dat Ierland buiten U2 nog heel wat ander muzikaal talent kent. Zo staken bijvoorbeeld al…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Youth Sector - "A Definitive Guide to Easy Living"

Bij een eerste luisterbeurt zou je denken dat Youth Sector een Guide to Easy Listening brengt. Voor wie de groep niet kent:…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.