Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Basement – “Stigmata”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Basement – “Stigmata”

Geheel conform de huidige commerciële gang van zaken heeft Basement een maand voor de release van hun vierde studioalbum Beside Myself een tweede single de wereld ingestuurd. De première gebeurde via lifestyle website Highsnobity met een bijhorende merchandise collectie. Iets wat we ze een vijftal jaar geleden niet zouden zien doen, maar anno 2018 niet meer verbaast.

“Stigmata” ligt in de lijn van hun eerste single “Disconnect”: een cleane sound, relatief traag maar desalniettemin een aangenaam en organisch nummer. Een opvallend sterke productie toont aan dat de Britse band klaar is voor het grote publiek. Volgens vocalist Andrew Fisher gaat het nummer over de momenten waarin je je down voelt zonder enige aanleiding, en hoe daar soms geen ontkomen aan is. De typische pop-punk lyrics leer je niet zomaar af. Strak einde van het nummer trouwens.

De tijden waarin ze voor kleine, maar hevig crowdsurfende lieden speelden, is voorbij. De fase waarbij ze klaar zijn voor een stapje richting het grote publiek is aangebroken. Momenteel lijkt het enkel op een stijlswitch, maar behouden ze hun eigen identiteit. Op 12 oktober weten we met Beside Myself of ze deze aangename trend kunnen voltrekken.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fiddlehead - "Sullenboy"

Na het fantastische Between the Richness uit 2021 wekt Fiddlehead met nieuw werk meteen belangstelling op. Op het derde album Death Is…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fiddlehead - Between the Richness (★★★★): Ingebeelde liefde die wordt omgezet naar muziek

Een recept staat of valt met de juiste combinatie van een aantal ingrediënten waarvan de individuele kwaliteit ook niet mag ontbreken. De…
LiveRecensies

Pukkelpop 2019 (Dag 3): Niet in het water gevallen

Dag drie van Pukkelpop baadde in gemiezer, maar aan diverse sets was er gelukkig ook geen gebrek. Het ging van straffe, allesvernielende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.