Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Rondé – “Calling”

De Nederlandse band Rondé begon ooit als een schoolproject aan de befaamde Herman Brood Academie in Utrecht. Na een eerste single, “Run”, die een megahit werd, was er geen weg terug. Begin 2017 stelde de band hun self-titled debuutalbum voor. Met “Calling” krijgen we alvast de eerste single te horen van het nieuwe album en die doet ons een beetje denken aan onze geliefde pop prinses Sigrid.

We horen een band die duidelijk op zoek ging naar wat ze allemaal konden, zonder hun eigen sound te verliezen. Dat het nummer in Berlijn werd opgenomen, hoeft je dan ook niet te verbazen want de elektronische vibes en synthesizers zijn precies wat je je bij de stad voorstelt. Een strakke gitaarpartij vormt de intro van het catchy “Calling” waarna zangeres Rikki Borgelt de vocalen voor haar rekening neemt. Een herkenbare stem met een ruw randje en dat geeft de muziek van Rondé nog net dat beetje extra. De energie spat van het nummer af en eenmaal bij het refrein kunnen we niet anders dan onze ‘dancing shoes’ onder het stof vandaan halen. In de bridge wordt de zang nog even centraal gezet en hoewel we dat ontzettend kunnen smaken, is het toch vooral die explosie in de laatste halve minuut die ervoor zorgt dat deze al gauw in één van onze playlists terechtkomt.

Radio-proof met een energie-niveau à la Sigrid, dat brengt de voorbode van het nieuwe album ons. Voor de avontuurlijke lezers: dit najaar gaat Rondé op tour doorheen Nederland.

Facebook / Instagram / Website

7 september 2018

About Author

Leni Sonck


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief