Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julia Holter – “I Shall Love 2”

Het is alweer van 2015 geleden dat met Have You in My Wilderness Julia Holter een studioalbum uitbracht. Ze zat in tussentijd wel niet stil, want je kon een soundtrack en een live-album van de dame horen. Nu is ze dus weer terug met eigen werk op een echt studioalbum. Aviary is de titel en op 26 oktober ziet hij het levenslicht. Het zou een album worden vol bochten en grootse arrangementen. Wij zijn alvast benieuwd en getriggerd. Zelf zegt ze er nog dit over:

Amidst all the internal and external babble we experience daily, it’s hard to find one’s foundation. I think this album is reflecting that feeling of cacophony and how one responds to it as a person – how one behaves, how one looks for love, for solace. Maybe it’s a matter of listening to and gathering the seeming madness, of forming something out of it and envisioning a future.

Samen met die aankondiging krijgen we ook een eerste single in de vorm van “I Shall Love 2”. Het nummer duurt zo’n vijf minuten en start heel zacht, maar je voelt een opbouw in het nummer terugkeren. Subtiele instrumentatie en het steeds meer samengaan van een groots geluid, zorgen voor drama en zweverigheid. Eens het nummer openbreekt, voel je jou vrij op een klif kijkend naar de eindeloze zee. Liefde voelen we dus zeker na het horen van deze song, want het is feeëriek en hoopgevend. Een heel boeiend nummer dat bij iedere luisterbeurt iets nieuws te horen geeft. Benieuwd wat we nog te horen zullen krijgen van Holter.

Op 28 november staat Holter in de Roma in Antwerpen waar je haar nieuwe plaat voor het eerst te horen zal krijgen.

3404 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 3): Zonovergoten eindfeest

De laatste, stralende dag van Best Kept Secret Festival eindigde in onweer, maar door al het moois dat ook zondag weer door…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #13

Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om elke plaat zijn eigen review te…
InterviewsUitgelicht

Interview Julia Holter: "Deze keer heb ik gewoon mijn gevoel gevolgd."

Vrijdag komt Aviary, het nieuwe album van de Amerikaanse componiste en multi-instrumentaliste Julia Holter uit. Hiervoor pakte ze het extra ambitieus aan….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.