Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Counterparts – “Selfishly I Sink”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Counterparts – “Selfishly I Sink”

Amper een jaar na de release van hun vorige album You’re Not You Anymore, is de Canadese melodic hardcore band Counterparts terug. Dit keer met een ep waar we gisteren niet het eerste, maar wel het tweede nummer van te horen kregen onder de naam”Selfishly I Sink”. De volledige ep heet Private Room en zal vanaf 7 september te luisteren zijn via Pure Noise Records.

Vanaf de eerste drumslagen wordt al duidelijk dat je je best ergens goed aan vasthoudt indien je er zonder verwondingen  uit wenst te komen. Slechts enkele momenten later wordt die waarschuwing herhaald door een ijzersterke, snijdende riff: Loslaten voor het einde van de rit is geen optie. Met “Selfishly I sink” blijft Counterparts trouw aan het geluid dat we kennen van hun vorige album You’re Not You Anymore. Dit is dan ook geen verrassing, wetende dat het nummer een throwaway song was die de tracklist van het vorige album niet haalde. Al is het enige dat dit laat blijken misschien wel de bijhorende videoclip, gefabriceerd uit een compilatie van video’s die de bandleden op hun gsm’s hadden staan.

De mannen van Counterparts overtreffen zichzelf en tonen aan waarom 7 september niet snel genoeg kan komen. Warm zijn we zeker.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2024 (Festivaldag 1): Buitje voor de sfeer

Duizenden metalheads trotseerden weer en wind om überhaupt in Dessel te geraken. Van paniek of andere onenigheden was nauwelijks iets te merken….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air viert dertigste verjaardag met o.a. Dropkick Murphys en Electric Callboy

Ondanks dat het aanvoelt alsof het festivalseizoen pas net afgelopen is, stromen de aankondigingen voor 2024 binnen als een zilvervloot. Er gaat…
LiveRecensies

Counterparts @ Trix (Club): Zeeën van crowdsurfers

De afgelopen jaren heeft Counterparts flinke stappen gezet. Met het alom geprezen album Nothing Left to Love uit 2019 en het vorig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.