Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Barns Courtney – “99” & “Good Thing”

Ondertussen is het al bijna drie jaar geleden sinds de 27-jarige Brit Barnaby George Courtney oftewel Barns Courtney zijn debuutsingle loste. “Glitter & Gold” was direct een schot in de roos en zijn debuutalbum The Attractions of Youth werd ook zeer goed ontvangen. Vandaag lost Courtney twee nieuwe singles, hoogstwaarschijnlijk ter afwachting van zijn tweede album. De Brit teasde op Twitter al nieuwe muziek en er lijkt nog veel meer aan te komen.

“99” borduurt verder op het succes van The Attractions of Youth. Courtney’s ruwe bluesstem komt terug naar voor en wordt ondersteund door een toffe synthesizer. Je wordt er direct vrolijk van, terwijl Courtney toch een zware melancholische stem heeft. Als je naar de tekst luistert, zou het zo maar eens een pop nummer kunnen zijn, maar Courtney maakt er iets helemaal anders van. We krijgen een plezante meezinger die perfect in het indie genre past. Heel dansbaar allemaal, wat ons betreft een instant hit!

“Good Thing” is een heel pak serieuzer en voelt aan als een cocktail van de weemoedigheid van Kaleo en de explosiviteit van Welshly Arms. Het nummer begint vrij rustig en heel opbouwend. Je voelt dat er iets aan zit te komen en de track keert al snel helemaal om. Vrolijk gefluit staat in contrast met de zware drum die het nummer verder duwt. Courtney blijft de vrolijkheid zelve en gebruikt zijn heerlijke bluesstem optimaal. “Good Thing” is een nummer dat ongetwijfeld niet zal ontbreken op de setlist en waar lustig op zal geklapt worden.

Wij kijken reikhalzend uit naar de tweede langspeler van de Brit. Zijn nieuwe muziek oogt veelbelovend!

Facebook | Twitter | Instagram | Spotify

125 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kaleo - Surface Sounds (★★★): IJslandse rockers komen overtuigend terug

In 2016 verraste KALEO man en muis met hun zeer geslaagd debuutalbum A/B. Het album bevatte niet enkel de rustige meesterhit “Way Down…
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KALEO - "Backbone"

Dat IJsland veel meer te bieden heeft dan wat vulkanen, de Haka en Björk, maakten de mannen van KALEO enkele jaren geleden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.