Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Barns Courtney – “99” & “Good Thing”

Ondertussen is het al bijna drie jaar geleden sinds de 27-jarige Brit Barnaby George Courtney oftewel Barns Courtney zijn debuutsingle loste. “Glitter & Gold” was direct een schot in de roos en zijn debuutalbum The Attractions of Youth werd ook zeer goed ontvangen. Vandaag lost Courtney twee nieuwe singles, hoogstwaarschijnlijk ter afwachting van zijn tweede album. De Brit teasde op Twitter al nieuwe muziek en er lijkt nog veel meer aan te komen.

“99” borduurt verder op het succes van The Attractions of Youth. Courtney’s ruwe bluesstem komt terug naar voor en wordt ondersteund door een toffe synthesizer. Je wordt er direct vrolijk van, terwijl Courtney toch een zware melancholische stem heeft. Als je naar de tekst luistert, zou het zo maar eens een pop nummer kunnen zijn, maar Courtney maakt er iets helemaal anders van. We krijgen een plezante meezinger die perfect in het indie genre past. Heel dansbaar allemaal, wat ons betreft een instant hit!

“Good Thing” is een heel pak serieuzer en voelt aan als een cocktail van de weemoedigheid van Kaleo en de explosiviteit van Welshly Arms. Het nummer begint vrij rustig en heel opbouwend. Je voelt dat er iets aan zit te komen en de track keert al snel helemaal om. Vrolijk gefluit staat in contrast met de zware drum die het nummer verder duwt. Courtney blijft de vrolijkheid zelve en gebruikt zijn heerlijke bluesstem optimaal. “Good Thing” is een nummer dat ongetwijfeld niet zal ontbreken op de setlist en waar lustig op zal geklapt worden.

Wij kijken reikhalzend uit naar de tweede langspeler van de Brit. Zijn nieuwe muziek oogt veelbelovend!

Facebook | Twitter | Instagram | Spotify

140 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Rock Zottegem (Festivaldag 2): Als de technologie het laat afweten

De tweede festivaldag op de weide van Rock Zottegem is een feit. Gebukt onder de hitte trokken meer dan tienduizend festivalgangers naar…
LiveRecensies

The Rolling Stones @ Koning Boudewijnstadion: Oude knarren roesten niet

Er werd al veel geschreven over The Rolling Stones nog voor de band goed en wel voet aan wal had gezet in…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop vult affiche aan met Greta Van Fleet, De Staat, Kacey Musgraves en 25 anderen

Pinkpop maakte vandaag 28 nieuwe namen bekend, die in 2022 naar Landgraaf zullen trekken voor de langverwachte terugkeer van het Nederlandse festival….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.