Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single GABI – “Sleep”

De New Yorkse Gabrielle Herbst, oftewel GABI, is een artieste die je in een mum van tijd naar een eigen wereld kan leiden. Op 5 oktober verschijnt haar nieuw album Empty Me waar we eerder al het beklijvende “Whole With You” konden horen. Op de tweede single “Sleep” krijgen we meer van de beklijvende, maar bevrijdende en dromerige klanken van GABI’s muziek en unieke stem te horen.

Op “Sleep” lijkt er een gevoel van rusteloosheid te heersen. GABI verklaarde dat er een periode was dat waar ze dikwijls ‘s nachts op stond om in alle stilte en alleenheid, nummers te schrijven. Dat horen we terug in de teksten die Gabrielle met haar prachtige rondspokende stem zingt: ‘Couldn’t sleep’ / ‘Couldn’t breathe’ / ‘I sing to heal my head’.

De begeleiding die onder haar wonderlijke zang stroomt, is minimalistisch, maar heeft impact. Een eenvoudige pianolijn is genoeg om een gevoel van ongemak in het nummer te leggen. Verderop stroomt er meer leven binnen. De basklarinet, harp, zachte synth en subtiele beat (met GABI voor de eerste keer op drums) tillen het “Sleep” naar een hogere dimensie zonder de essentie te verloochenen. We verwachten veel van Empty Me.

Facebook / Twitter

24 augustus 2018

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief