Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me The Horizon – “Mantra”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me The Horizon – “Mantra”

Love them or hate them. Er bestaat geen gulden middenweg voor de muziek van Bring Me The Horizon. Bij ieder album van de band rond Oliver – liefkozend Oli genoemd door de fans – Sykes weet de band een steeds groter aantal fans bij te verdienen, alsook puristen in het harnas te jagen. Hun laatste worp uit 2015, getiteld That’s The Spirit, lanceerde de band aan een tempo waar ze zelfs bij NASA jaloers op zijn en katapulteerde het vijftal torenhoog de hitparades in. Hun meer toegankelijkere sound en poppy vibe zaaide een verdeeldheid onder de fans die we niet meer zagen sinds de oprichting van de Berlijnse muur. De hamvraag die iedereen zich luidop durfde stellen was dan ook of de band deze richting zou blijven aanhouden of net nóg een stapje verder weg van de beulende riffs van weleer zou nemen. Na een hele tijd in een zwembad van onzekerheid baantjes te moeten trekken, kregen we begin augustus eindelijk hints in de richting van nieuwe muziek. Een mysterieuze trailer op Youtube, een religieus aanvoelende telefoonlijn met verborgen boodschappen,… Alles wees naar de datum van vandaag.

“Mantra” opent met een drumsalvo om vervolgens uit te barsten in een bombastische gitaarriff die we al kennen van songs zoals “Happy Song” of “True Friends”. ‘Do you wanna start a cult with me? I’m not vibrating like I ought to be. I need a purpose, I can’t keep surfing through this existential misery.’ zingt Sykes ons toe in zijn gebruikelijke hese stem. Het is duidelijk dat Bring Me The Horizon verder bouwt op de sound van That’s The Spirit maar ook ruimte nam om te experimenteren. Invloeden die ons doen denken aan Twenty One Pilots zijn duidelijk aanwezig maar BMTH weet deze vakkundig binnen hun eigen sound te integreren. “Mantra” is geen volgende “Drown”, “Throne” of “Antivist”, maar zal live zeker kunnen overtuigen gezien de hoge meezingbaarheid van het refrein en de beukende riff. Er kan zelfs een langgerekte schreeuw vanaf. Wij zijn alvast benieuwd om meer te horen!

Meer kunnen we alvast horen op 16 november wanneer de band in de Lotto Arena speelt. Tickets zijn beschikbaar vanaf 31 augustus. Op 11 januari 2019 verschijnt dan de nieuwe plaat Amo, het jaar goed inzetten zo denken ze.

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Am Ring (Festivaldag 3): Wissel van de wacht

De tijd vliegt als je je amuseert en voor we het goed en wel beseften, waren we al aanbeland op dag drie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me The Horizon - "AmEN!" (feat. Lil Uzi Vert & Daryl Palumbo)

Als er een band is die ons continu weet te verrassen, dan is dat Bring Me The Horizon wel. De Britten verschenen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me The Horizon - "LosT"

Begin maart brak Bring Me The Horizon de Lotto Arena af en bewees het dat het meer is dan zomaar een rockband….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.