Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Anemone – “Best Friend”

Nederland, of Noord-Vlaanderen zoals we het doodleuk wel kunnen noemen, bruist van het talent. Dit najaar krijgen opnieuw een hoop talentvolle groepen de kans om hun creativiteit en talent te etaleren tijdens de Popronde. Een initiatief dat heus wel de grens mag overwaaien. Eén van die deelnemende bands, het Rotterdamse Anemone, is er overduidelijk meer dan klaar voor. Ze zijn er net als Tom Dumoulin op gebrand om enkele muzikale ritzeges in de Popronde te pakken. Vandaag krijgen we bij Dansende Beren de primeur om jullie hun “Best Friend” voor te stellen.

De “Best Friend” van Anemone is duidelijk een Britboy. Halflang haar wapperend in de stedelijke tocht, zonnebril op de kop en de lauwe pils, half leeggedronken, in de hand. Het nummer heeft veel weg van de ninetiessound van Oasis, maar klinkt toch behoorlijk wat frisser en voortvarender. De sexy gitaarlicks die meermaals in het nummer passeren, geven het nummer een welgekomen sexy, badass randje. Een beetje als een ruw stoppelbaardje laten groeien, maar de hoofdharen toch verfijnd strak naar achter kammen. Dit ongecompliceerd nummer van de band, die uit leden van The AfterveinsThe Medics en Moon Tapes bestaat, maakt ons duidelijk dat ook in Nederland de gitaarkoffers nog lang niet onder het stof liggen. Iets wat de gitaarminnende beer in ons zeer tevreden stelt. “Best Friend” klinkt opgewekt en doordacht, maar het is het jeugdig enthousiasme in het nummer dat er helemaal bovenuit steekt. De amusante, bijhorende videoclip is bedacht en geregisseerd door Theo Wesselo, een cultheld over de grens. Gooi die naam maar eens door Google.

Als de boys van Anemone hard blijven werken, lonkt misschien ook voor hen een cultstatus. “Best Friend” is de tweede single uit hun aankomende plaat, die op 31 augustus verschijnt. Al helemaal verkocht? Beleef hun release feestje met ze mee, place-to-be; Roodkapje Rotterdam, 31 augustus.

Facebook

130 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Stella - "Happiness Is Liquid"

De Amsterdamse groep Stella staat aan de vooravond van hun grote doorbraak. De vierkoppige band behoort tot de geselecteerden van de Popronde,…
LiveRecensies

Vestrock 2019 (Festivaldag 1): Een diverse line-up in een gezellig decor

Hoogdagen in Nederland, naast Best Kept Secret mogen onze noorderburen genieten van het knusse stadsfestival Vestrock te Hulst. Net voorbij de grens,…
Vragen van "Den Beir"

Vragen van "Den Beir" - Pavlove

Pavlove is een indie pop – psych rock band uit Aalst/Gent. Reina en Fabian Rasti die met 3 vrienden (Daan Van Isterdael,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.