Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Anemone – “Best Friend”

Nederland, of Noord-Vlaanderen zoals we het doodleuk wel kunnen noemen, bruist van het talent. Dit najaar krijgen opnieuw een hoop talentvolle groepen de kans om hun creativiteit en talent te etaleren tijdens de Popronde. Een initiatief dat heus wel de grens mag overwaaien. Eén van die deelnemende bands, het Rotterdamse Anemone, is er overduidelijk meer dan klaar voor. Ze zijn er net als Tom Dumoulin op gebrand om enkele muzikale ritzeges in de Popronde te pakken. Vandaag krijgen we bij Dansende Beren de primeur om jullie hun “Best Friend” voor te stellen.

De “Best Friend” van Anemone is duidelijk een Britboy. Halflang haar wapperend in de stedelijke tocht, zonnebril op de kop en de lauwe pils, half leeggedronken, in de hand. Het nummer heeft veel weg van de ninetiessound van Oasis, maar klinkt toch behoorlijk wat frisser en voortvarender. De sexy gitaarlicks die meermaals in het nummer passeren, geven het nummer een welgekomen sexy, badass randje. Een beetje als een ruw stoppelbaardje laten groeien, maar de hoofdharen toch verfijnd strak naar achter kammen. Dit ongecompliceerd nummer van de band, die uit leden van The AfterveinsThe Medics en Moon Tapes bestaat, maakt ons duidelijk dat ook in Nederland de gitaarkoffers nog lang niet onder het stof liggen. Iets wat de gitaarminnende beer in ons zeer tevreden stelt. “Best Friend” klinkt opgewekt en doordacht, maar het is het jeugdig enthousiasme in het nummer dat er helemaal bovenuit steekt. De amusante, bijhorende videoclip is bedacht en geregisseerd door Theo Wesselo, een cultheld over de grens. Gooi die naam maar eens door Google.

Als de boys van Anemone hard blijven werken, lonkt misschien ook voor hen een cultstatus. “Best Friend” is de tweede single uit hun aankomende plaat, die op 31 augustus verschijnt. Al helemaal verkocht? Beleef hun release feestje met ze mee, place-to-be; Roodkapje Rotterdam, 31 augustus.

Facebook

10 augustus 2018

About Author

Tijs Delacroix Tijs is de Tijsbeer tussen de Dansende Beren. Hij danst er een beetje tussen de geschreven en ongeschreven lijnen. In het dagelijkse leven is hij student Cultuurmanagement en vertoefde hij eventjes in Schotland waar hij 'Commercial Music' studeerde aan University of West Scotland. Daarnaast liep hij stage bij Skytiger en ART-SPOT.BE. Ten slotte poogt hij beginnende artiesten te lanceren onder het 'OENGER' brandmerk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter