AlbumsRecensies

Like Pacific – In Spite Of Me (★★★): Achtergrondmuziek

AlbumsRecensies

Like Pacific – In Spite Of Me (★★★): Achtergrondmuziek

‘Gitaarmuziek is dood!’ Als je een blik werpt op de hitlijsten, zou je het nog bijna gaan geloven ook. Wie echter wat verder zoekt, weet nochtans dat gitaarmuziek bijlange nog niet dood is. Het is een mening die de mannen van Like Pacific ook delen, de relatief jonge Canadese poppunk band die onlangs hun tweede langspeler dropte. Of zij de redders van de gitaarmuziek zijn, moet echter nog blijken.

Poppunk, ondertussen al een genre even oud als de straat, het blijft een genre apart. De gemiddelde meerwaardezoeker zal het al snel neersabelen, terwijl het door anderen opgehemeld wordt. Poppunk gaat niet over diepere betekenissen, slimme verwijzingen of revolutionaire nieuwe technieken. Poppunk moet gewoon snel zijn en plezant om naar te luisteren. In Spite Of Me, probeert daarom ook mee te surfen op het pad dat hun voorgangers legden zonder daarbij hun eigen identiteit te verliezen. Openen doet deze 32 minuten durende telg met de energieke titeltrack “In Spite Of Me”. Het is een nummer dat er direct de zweep op legt. De rauwe stem van Jordan Black leunt perfect aan tegen de definitie van poppunk. Het moet snel gaan en het moet meezingbaar zijn. Echte oorwurmen vinden we echter niet direct terug op In Spite Of Me, het album definieert zich eerder als een tof plaatje dat vooral tot zijn recht komt in de achtergrond. Het is de simpliciteit van dit album dat ervoor zorgt dat het eerder achtergrondmuziek is. Jammer, want Jordan Black zingt wel goed. Voeg enkele simpele zanglijnen toe aan je teksten, en het zou allemaal net iets meer kleur krijgen.

Het liedje op de plaat dat er dan toch uitgespringt, is mogelijks “Sedatives”. De tweede van de plaat opent met de zin ‘It could’ve been worse, I could’ve been you.’ Een persoonlijke song, Black verklaarde in Kerrang! dat hij zichzelf even kwijt was. Hierop is het echter wederom niet de zanglijnen die de track zijn persoonlijkheid geeft. Het is de fantastische gitaarlijn en de trage drum die de song een gezicht geven. De zangpartij is niet memorabel, en dit trekt zich een beetje door over de hele plaat. Het is allemaal wel aanwezig, maar het springt er allemaal niet uit. Enkel op hier kunnen we het muzikale wel smaken, de rest van het album oogt echter het allemaal iets te grijs.

In Spite Of Me is een album dat weinig evolutie kent. Echt samenhangend is het ook niet, de sterkte van dit album is eerder te vinden in de simpelheid van elke song apart. Elk nummer staat op zijn eigen, zonder een echte uitschieter. Het is ook daarom dat dit album niet echt uitschiet boven de rest. Het lijkt allemaal wat op elkaar, ritmische drum samengesmolten met een simpele baslijn en (met op uitzondering van op “Sedatives” na) een vrij simpele gitaarlijn. Op hun eerste album, Distant Like You Asked, slaagden ze er wel in om muziek te maken die bleef plakken, hier schieten ze te kort.

Het is niet allemaal slecht, op “Steadily” is het dan toch de zang van Black die alles kleur geeft. ‘You’ll never be my everything’ schreeuwt de Canadees het gemeend uit, hier is het Like Pacific op hun best. Het enige jammer is het generieke einde. Je merkt wel dat er potentie in zit, het komt er gewoon niet uit.

Eindigen doet  album met “Something Missing”, maar ook die springt er niet uit. In Spite Of Me vertaalt zich het best als een album waar je lukraak enkele tracks kan uitpikken om ze dan tegen te komen als je uw playlist nog eens op ‘shuffle’ zet. Versta ons niet verkeerd, de muziek die Like Pacific maakt, is zeker welkom op een zonnige dag. Vernieuwend is het niet, maar nogmaals, dat is niet waar poppunk voor staat.

 

125 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Wonder Years - "Wyatt's Song (Your Name)"

Na “Oldest Daughter” en “Summer Clothes” volgt met “Wyatt’s Song (your Name)” de derde single uit het aankomende album van The Wonder…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Boskat - "Fake It Till You Make It" (feat. Calya J.)

De Antwerpse Boskat levert stevige poppunk die menig luisteraar omverblaast. Dit knotsgekke duo valt niet enkel op door zijn aanstekelijke nummers, hun…
AlbumsRecensies

Simple Plan - Harder Than It Looks (★★★): Vrolijke poppunk met een donker randje

2022 is het jaar waarin Simple Plans debuut No Pads No Helmets… Just Balls zijn twintigste verjaardag viert. De vijf jonge gasten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.