LiveRecensies

Lokerse Feesten 2018: Festivaldag 2 met o.a. Die Antwoord en Coely

LiveRecensies

Lokerse Feesten 2018: Festivaldag 2 met o.a. Die Antwoord en Coely

Ook op de tweede dag van de Lokerse Feesten heeft de organisatie voor een resem aan topartiesten gezorgd. Met een combinatie van enkele minder bekende, maar niet minder geliefde genres op de mainstage. In de Red Bull Elektropedia Room nam All Eyes On Hip Hop de fakkel over, en stelde een fenomenale Belgische urban night voor. Om bij te smullen.

© CPU – Chris Stessens

Daar was ze dan: Coely. De Belgische hiphopqueen, was gisteren een uur lang te bewonderen op de main stage van de Lokerse Feesten. Veel nieuwtjes in haar show vielen er niet te verwachten, maar Coely zorgt telkens voor een gegarandeerd feest. Ze is een echte ster geworden op enkele jaren tijd. Haar nummers lijken vaak klassiekers, aangezien iedereen ze simpelweg vanbuiten kent, zoals “Don’t care” en “Celebrate”. Het is ook heerlijk om te horen dat haar nummers nog steeds beschikken over een rauw kantje, want veel artiesten die succes kennen, raken verloren in de middenweg tussen de commerciële en alternatieve kant. Niet bij Coely, want ze is en blijft zowel op plaat als live een streling voor het oor.

Glints stond te popelen om voor het talrijk opgedaagde publiek op te treden en de Red Bull Elektropedia Room te openen. Hij haalde meteen zijn gram door iedereen mee te sleuren in zijn energieke performance. Zijn nummers hebben vaak een zeer indringende, agressieve sound met een commerciële toets zoals simpele refreinen. Ook de autotune was in overvloed aanwezig, wat voor veel chaos zorgt in zijn muziek. Zijn teksten stellen niet zo veel voor zoals het geval is bij de meeste rappers dezer dagen, al heeft hij wel een aardig stemgeluid wanneer hij niet playbackt, en dan komt ook zijn leuke Britse roots naar boven. Afsluiten leek hij in stijl te doen, met “Dread”, “Bugatti” en een intermezzo op bekende muziek, zoals “Praise the Lord” en “Backseat freestyle”. Om dan “Bugatti” nog eens te brengen bij wijze van bis-nummer was niet meteen de beste keuze, maar tegen dan waren toch al veel mensen richting de uitgang verdwenen voor het hoogtepunt van de avond.

https://www.instagram.com/p/BmF98qHgwvM/?tagged=dieantwoord

Een Zuid Afrikaans duo dat de Lokerse Feesten op stelten zetten? Dat kan alleen Die Antwoord zijn. Ninja en ¥o-Landi zijn razend populair en daarom zijn zij ook de headliner van de dag. Het satirische concept zorgt voor grappige taferelen op het podium, en is de basis van de enkele leuke intermezzo’s die plaatsvinden tussen sommige nummers. Het duo zorgt voor muzikale combinaties die sommige mensen koude rillingen bezorgt, en anderen dan weer doet verlangen naar meer. Hun EDM is zo enorm uitgebreid, denk maar aan “Banana Brain” en “Daddy”, dat zelfs genres als goa en dub er deel van uitmaken. Zoiets siert alleen maar hun creativiteit.

In ieder geval, het duo gaat los op alle nummers, en rapt in hun gekende beheerste stijl die gekenmerkt wordt door enkele swings. Met hun vele bekende nummers zoals onder meer “Enter The Ninja”, “I Fink U Freeky” en “Pitbull Terrier” stonden ze ook op de Lokerse Feesten garant voor een spektakel. Ze doen al jaren mee aan de top, en er is niemand die nog maar tot hun enkels geraakt in een vergelijkbaar genre. Alles kapot op de Grote Kaai? Wees maar zeker!

Caballero & Jeanjass is net als vele andere Franstalige artiesten, denk aan Le77, Roméo Elvis en L’Or du Commun, afkomstig uit onze hoofdstad, maar in tegenstelling tot hun collega’s is er nog geen veroveringstocht geweest doorheen Vlaanderen. Beide heren waren dus zeer enthousiast om op de Lokerse Feesten op te treden. Op hun, in Wallonië en Frankrijk, gekende stijl konden ze het publiek af en toe meesleuren op een rollercoaster van gevoelens. Voor de rest bleef de zaal nogal rustig, door de nummers die niet zo bekend waren. Het duo bleef echter rustig onder de omstandigheden, en speelde hun show à l’aise uit. Professionele oplossing.

Op de main stage is het moeilijk om een betere aanvulling te vinden op Die Antwoord dan de legendarische Deadmau5. Een hele grote naam in de EDM-wereld, want met zijn uitgebreid arsenaal aan genres is de Canadees al meer dan een decennia lang een enorme creatieveling. Gisteren leek het vooral een stevige technoset te worden, die doorspekt wordt door commerciële en elektronische house. Ook een drum ‘n’ bass intermezzo was van toepassing, en zo toont Deadmau5 zich weer als alleskunner. Dansen, dat deed de Grote Kaai richting de nacht, en wij begaven ons nadien nog eens naar de Red Bull Elektropedia Room.

‘Straight from the 9100’, zo stelde Rotjoch Woodie Smalls enkele jaren geleden voor tijdens een 101 barz sessie. De man uit Sint-Niklaas geldt al enkele jaren als een van de grootste hiphoptalenten in ons land, en daar is nog niks aan veranderd. In het jaar waarin hij meetourde met The Underachievers lijkt hij een enorme groei gekend te hebben, en specifiek in het trapgenre. Woodie heeft nog een enorm potentieel, en kan echt groot worden. Dit geldt ook voor sidekick K1D, al durven we dat woord nog amper gebruiken. Het doet ons denken aan de weg die beiden al hebben afgelegd, en doet ons dromen van de weg die ze nog kunnen afleggen.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop komt met donderdagnamen en Electric Callboy!

Zo goed als alle tickets voor Pukkelpop 2024 zijn intussen over de toonbank gegaan, dus kan de organisatie op haar dooie gemakje…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nieuwe naam en een reeks wijzigingen op de affiche van Rock Werchter 2024

Met nog exact een maand te gaan kan het aftellen naar Rock Werchter 2024 nu echt beginnen. De affiche werd enkele weken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle GLINTSAL – “All Blue Hair”

Ambitieus hiphoptalent in eigen land: Belgisch-Marokkaanse producer FAISAL zal een handvol beats toevertrouwen aan de kundige handen van rapper Glints. Onder de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.